Dél-Zala Press

Melyik a legjobb padlószigetelés?

Megtaláltuk a legjobb minőségű és leghatékonyabb padlószigetelési technológiát, amely nemcsak jó, de környezetbarát is. A farostlemezekből és kender- vagy szalmagyapotból előállított szigetelőréteg csökkenti a ház lábazati hőveszteségét, és a károsanyag-kibocsátása is csupán töredéke a műanyag alapú eszközökéhez képest.

Ha Önnek és családjának fontos a környezettudatosság, és az egészséges – akár műanyagmentes – otthon, akkor mindenképpen érdemes a természetes alapanyagokkal számolnia. Az építkezés kivitelezése gyors, egyszerű és tiszta. A moduláris elemek alkalmazása – amelyeket high-tech eljárással gyártanak – lehetővé teszik a precíz kivitelezést. Ezzel csökkentheti az építkezés kényelmetlenségeit, és az eredményekkel is sokkal elégedettebb lesz.

Napjainkban nemcsak vágy, de előírás is a jó épületszigetelés. A passzívházak és aktívházak egyre nagyobb teret nyernek. Ezek esetében már nemcsak a kedvező energetikai mutatókkal mérik a hatékonyságot, hanem a természetbarát alapanyagok felhasználásának mértékével is.

A padlószigetelés legfontosabb tényezői

Ha jó minőségű rendszert telepítünk, akár 2-3 fokkal is növelhetjük az alap hőérzetet. Így ez energiamegtakarításhoz vezet. Azt ajánlanánk Önnek, hogy felejtse el a hungarocellt, ha hőszigetelésbe fog. Inkább fedezzen fel természetes alapanyagokat, mert nemcsak rövid távon, hanem hosszú távon is többet spórolhat velük.

Egy farostrendszernek az általános élettartama hosszabb a legkeményebb műanyagokénál is. Tehát hosszú távú befektetésnek ideális. Nem bocsát ki mérgező gázokat, és nincsenek káros, belélegezhető bomlástermékei. Emellett, az életciklusát követően szinte 100%-ban újrahasznosítható, hiszen élő anyagokból készült.

Ne feledje, hogy egy jó hőszigetelés lépésálló és hangszigetelő is. Ha Ön is arra vágyik, hogy az otthona kényelmét maximálisan kiélvezhesse, akkor ne féljen a természetes alapanyagok alkalmazásától. A fa, bármennyire ősi, a jelen legfejlettebb építéstechnológiái is előszeretettel alkalmazzák. Nemcsak padlón, hanem tetőn, homlokzaton, kültéri és beltéri felületen is hatékonyan használható ez a technológia. Alkalmazza Ön is az otthonában.

Számos gyártó és szakember hirdeti a legjobb és hatékony megoldásokat, de szerintünk az igazán hosszú távú és fenntartható technológia már az ember előtti időkben is létezett a Földön. A fa és egyéb növényi építőanyagok szerkezete, tartása, időtállósága révén a legjobb anyagnak minősültek az évezredek során és ma is.

Nincs is jobb a természetes faburkolat gazdag textúráját élvezni a talpunk alatt, miközben elfog a természetesség melengető érzése. De egy felújítás vagy építkezés után, ami a padló alatt található, azt már szabad szemmel nem láthatja senki. Azt csak Ön fogja tudni, hogy az egészséges és környezetkímélő utat választotta. És mindeközben az eljövendő generációkról is gondoskodik.

Exit mobile version