Környezettudatos Amazon

A környezettudatosság egy olyan cél, amelyet mind egyénileg, mind társadalmi szinten egyre növekvő mértékben támogatunk. Már régen túl vagyunk azon a ponton, hogy egyszerűen csak legyintsünk a környezeti jelekre, s már a mindennapjainkban is érezhetjük a saját bőrünkön is, hogy hatalmas változásoknak nézünk elébe. 

Ahhoz, hogy megteremtsük az esélyét annak, hogy megváltoztassuk az utunkat és elkerülhessük az előttünk álló katasztrófát, mindenkinek foglalkoznia kell egyénileg, társadalmilag s a cégeknek, vállalatoknak is azzal, hogy sokkal környezettudatosabbá tegye saját működését, életvitelét. 

Ezért IS megéri az Amazonhoz csatlakozni

Talán tisztában vagy azzal, hogy az olyan technológiai óriások, mint a Google, a Microsoft, a Facebook vagy az Apple, hatalmas mennyiségű energiát igényelnek. Ha még az Amazont is hozzávesszük, együtt összesen annyi energiát használnak fel évente, amennyi Új-Zéland teljes felhasználása. Ezek után érthető, hogy nagyon nem mindegy, hogy az energiaigényüket milyen forrásokból fedezik, továbbá az sem, hogy milyen célokat fogalmaznak meg a jövőre nézve.

Szőke Balázs blogjában részletekbe menően tájékozódhatsz az Amazonról, ahogy arról is, mi mindent tervez elérni az Amazon a megújuló energiaforrások terén. Az Amazon ugyanis jelenleg 206 különböző, megújuló energia felhasználásán alapuló létesítménnyel rendelkezik világszerte, amellyel napjainkban az egyik legnagyobb megújuló energián alapuló érdekeltséggel rendelkező vállalatnak számít Európában.

Hova tovább?

Határ a csillagos ég? Na az azért egyelőre még biztosan nem. Viszont a pillanatnyi ütem szerint 2025-re az Amazon már 100%-ban fogja megújuló energia segítségével fedezni energiaigényét, 2040-re pedig a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást is elérheti. Az Amazon tehát elkötelezett a környezet védelme mellett.

Miért fontos ez neked?

Azért fontos, mert te is tehetsz a világ megmentéséért! Számtalan formában segítheted a környezet védelmét a mindennapjaidban, de lehetőséged van arra is, hogy a vállalkozásod vagy céged is mindent megtegyen ennek érdekében. 

A környezettudatosság pedig azért is fontos, mert egyre nagyobb azon felhasználók és vásárlók száma, akik felismerik ennek az egésznek a jelentőségét. Az pedig, hogy egyre nagyobb az egyéni felelősségvállalás és tudatosság ebben a témakörben is, azt is jelenti, hogy egyre többen fogják aszerint választani és előnyben részesíteni a forrásaikat, például a szolgáltatóikat és a boltjaikat, ahonnan ők is fogyasztanak és vásárolnak, hogy azok a szolgáltatók és boltok mennyire vannak tekintettel a fenntarthatóságra. 

A környezettudatosság tehát létkérdés, de számos olyan pozitív hatása is akad, amelyek előnyt jelentenek azokkal a versenytársaiddal szemben, akik még nem döbbentek rá arra, hogy itt az ideje változtatni. Ha Amazon wholesale üzletben gondolkodsz, most már abban is biztos lehetsz, hogy annak révén nem csak egy sikeres üzleted lehet, hanem olyan céggel működhetsz együtt, akinek fontos a környezet védelme is.