Ifjú titánok és Sárkányok versenye Nagykanizsán

A jövő hétvégén immáron a 11. alkalommal rendezik meg a Sárkányhajó Fesztivált a nagykanizsai Csónakázó – tónál.

Ahogy a ma délelőtti sajtótájékoztatón Sári Nándor a Kanizsai Kajak – Kenu Klub elnöke elmondta, az előkészületek már folynak, hétfőn reggel megérkeznek a hajók, illetve kezdetét veszik az edzések is.

A rendezvény idén számos újdonsággal várják a kilátogatókat, Zumba bemutató és ugrálóvár is színesíti majd a programokat, de a bemutatkozni vágyó társulatok, zenekarok, előadók jelentkezését jelenleg is várják.

A nevezések már javában zajlanak, melynek határideje ugyan május 31-e volt, de a legkésőbb hétfőn reggel beérkező nevezéseket a szervezők még elfogadják – vette át a szót Cséplő László a Nagykanizsai Vízi Sárkányok elnöke.

A táv 200 méter, melyen több számban, több futamban és körben mérhetik össze erejüket a versenyzők.

A gyülekező reggel 8 és 9 óra között veszi kezdetét, ezt technikai értekezlet követi, ahol a szervezők elmondják majd a szabályokat és a versenyfeltételeket. Cséplő László elmondta, a versenyen amatőr evezősök indulnak, azonban minden hajóban két igazolt versenyző is helyet foglalhat.

A pénteki napon a Suli Sárkányok mérik majd össze erejüket 3 kategóriában: általános iskola 5.-6. osztályosai, 7-8 osztályosok és a középiskolás csapatok.

A szombati napon a céges, illetve a baráti körök hajósai mérkőznek meg, valamint idén a települések csapatai mellett a gyengébbik illetve az erősebbik nem képviselői ,-külön “fiú” illetve ” lány” hajókkal is vízre szállhatnak.

Az időmérő és előfutamok után a déli órákban ebédelési és némi pihenési lehetőséget kapnak a versenyzők, majd a döntő futamokat követően a délutáni órákban díjkiosztóra kerül majd sor, melyen a dobogós helyezettek érmekkel és serlegekkel térhetnek haza.

A kilátogatók illetve azok számára akik nem fáradtak el kellően a megmérettetésen, a kora esti óráktól, vendég DJ szolgáltatja majd a talpalávalót.

A rendezvény ideje alatt a kijelölt helyeken tűzrakási és főzési lehetőség is biztosított.

Dénes Sándor polgármester jó versenyzést kívánt a csapatoknak és mint mondta, bíznak a kedvező időjárásban és szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A program Facebook eseménye : ITT TALÁLHATÓ.

Tudósító: Dani Mónika – Dél-Zala Press (KanizsaPress)

(Fotók: Nagykanizsai Vízisárkányok Sport Egyesület (NaVi SE))