130 éve jelentek meg az első nyerőgépek

Szinte már mindenki találkozott nyerőgépekkel. Csillogó, villogó játékok, amelyek azonnal elkápráztatják az embert. Azonban nem sokan tudják, hogy már 1891-ben is léteztek nyerőgépek. Most nézzük meg a nyerőgépek megszületésének történetét.

Az első nyerőgépet 130 évvel ezelőtt, 1891-ben fejlesztették ki, amely a modern nyerőgépek elődje. Ez még egy teljesen mechanikus szerkezetként működött. A kártyalap szimbólumai határozták meg a nyereményeket. Ezeken még nem volt a szimbólumoknak közvetlen értéke. A bár tulajdonosa döntött arról, hogy melyiket mivel jutalmazza. Akadt ahol sör, whisky, máshol szivar volt a nyeremény. Külön érdekessége, hogy egyáltalán nem várt sikert hozott. Éppen ezért hamarosan az összes helyi bárban megtalálhatóak voltak a Sittman és Pitt által elkészített nyerőgépek.

Mikor születtek meg az első videó nyerőgépek?

Közel 100 évnek kellett eltelnie, mire megszülettek az első videó nyerőgépek. Ezek már színes kijelzővel és még szórakoztatóbb játékkal rendelkeztek. Először a Hilton Las Vegasban tesztelték őket. Mivel nagy sikernek örvendtek, ezért hamarosan elterjedtek az ország számos pontján is. Később 1996-ban a WMS Industries megalkotta az első olyan nyerőgépet, ahol már bónuszkörre is volt lehetőség. Ez volt az úgynevezett „ játék a játékban „ változat. A nyerőgép pedig a később népszerűvé vált Reel ‘Em In volt. Ugye nem is kell megemlítenünk, hogy mekkora sikere lett? Addig ugyanis csak az egyszerű 3 tárcsás nyerőgépeket ismerték a játékosok. Azóta a Reel ‘Em In nyerőgépnek számos változatával találkozhatunk. Sőt, már online nyerőgépként is elérhető. De mikor alkották meg az online nyerőgépeket? Kicsit vizsgáljuk meg azok történetét is. Így tisztább képet kapunk a nyerőgépekről.

Mikor jelentek meg az első online nyerőgépek?

1994-ben az első online kaszinók létrejöttével megszülettek az online nyerőgépek is. Kezdetben csupán kettő szoftvercég létezett, aki az online szerencsejátékokban érdekelt volt. Ettől függetlenül már 1998-ban az online szerencsejáték ipar bevétele meghaladta a 830.000.000$-t. Egészen hihetetlen, de 2001-re már több mint 8.000.000 ember játszott valamilyen online szerencsejátékon, többek között az online nyerőgépeken is. Ez a szám pedig folyamatosan növekedik. Sokan pontosan azért próbálnak szerencsét valamelyik online nyerőgépen, mert a magas részvételnek köszönhetően értelemszerűen magasabb a nyerési esélyük is. Érdekességként az online nyerőgépeken egy adott pillanatban akár több mint 1000 ember is játszhat egyszerre.