A kanizsai sprintkirálynő 50 mellen is magyar bajnok lett

Zsúfolt programmal, tizenkét döntővel ért véget az úszók Debrecenben rendezett országos bajnoksága szombaton, amely a Gyurta fivéreknek egy-egy, Hosszú Katinkának két aranyérmet hozott.
A háromszoros olimpiai bajnok, s az ob befejező napján is minden egyéni döntőben érdekelt Hosszú nagy csatában nyert 200 méter gyorson: az este első fináléjában 57 századdal volt fürgébb, mint rendkívül tehetséges riválisa, a 15 esztendős Késely Ajna. Az „Iron Lady” sikerét hozta az 50 méter hát fináléja is, nem bírt viszont az ifjúsági olimpiai bajnok, az év elejétől Amerikában készülő Szilágyi Liliánával, aki 100 méter pillangón 11 századdal jobb volt nála. Hosszú összességében hat egyéni arannyal zárt az ob-n, ezzel a viadal legeredményesebb versenyzője lett.
A telt ház előtt zajló szombati küzdelmekben Kapás Boglárka 800 méter gyorson úgy diadalmaskodott, hogy 8:24.76 perccel a világranglistán az ötödik pozíciót jelentő időt produkált. MTI

50 mell: Szurovcsák Ivett (ezüst), Molnár Flóra, középen (arany), Hosszú Katinka (bronz) Fotó: Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott – Facebook

Az ifjú kanizsai Molnár Flóra egészen egyedi mesterhármast ért el: az 50 m gyors és az 50 m pillangó után megnyerte az 50 méteres mellúszást is.
A kanizsai kiválóság  három úszásnem legrövidebb számaiban lett az első.
A bajnokság után kijelölték a csapatot is, amely a júliusi budapesti világbajnokságon indul.
Így 50 méter gyorson, 50 méter pillangón egyéniben indul a Délzalai Vízmű SE kiválósága.
Flóra a 4×100 méter gyorson is rajthoz áll a vizes vb-n, társai Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn lesznek.

Hosszú Katinkát Molnár Flóra az országos bajnokságon 50 méter gyorson is legyőzte.
Gratulálunk!