Dél-Zala Press

A 9 éves Ádám útban a bajnoki cím felé

Véget ért a pihenés Horváth Ádámnak, a nagykanizsai Zrínyi Miklós Általános Iskola talán leendő motoros világbajnoka számára, aki még csak kilenc éves lesz, és mert szinte napokon belül 100%-ot kellett teljesítenie a motocross versenyei második félévében.
Ezért aztán 6 napot edzőtáborban volt, ami nem csak rengeteg motorozást jelentett, hanem nagyon kemény fizikai és szellemi igénybevételt is.

(Ádám, Tim Gajserrel Zabokban)

De megérte, mert most augusztus 21-én elindult a horvátországi Zabok-on megrendezett Horvát-Szlovén AMZS Bajnoki versenyen, ahol ismét maga mögé utasította a teljes mezőnyt. 1. helyezést ért el, begyűjtve így a sorozatban 2 x 25 pontot.
Egyidejűleg óriási élmény is érte, hiszen a versenyen indult a világ pillanatnyilag talán legjobb profi crossmotorosa Tim Gajser is, akit így nem csak élőben, testközelből láthatott motorozni, hanem egy pályán motorozhatott vele, megmutatva neki is a tudását és a végén még egy közös fotó is készült.
Ez a pozitív élmény valószínű további erőt ad Ádámnak, amire már a hét végén szüksége is lesz, ugyanis Ausztriában Schrems-ben AMA Masters versenye lesz, amit ha sikerül megnyernie, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül már Ausztria amatőr bajnoka is lehet!

(Az eredményhirdetés Zabokban)

Aztán pedig következhet az év számára talán legfontosabb versenye, hazai pályán szeptember 3.-án itt Nagykanizsán, Junior Magyar Bajnoki forduló lesz, ahol végre megmutathatja magát és motoros tudását, bátorságát, a reméljük a Petőfi úti pályára nagy számban kilátogató hazai nézőnek is, akik vélhetően szurkolásukkal támogatják is őt a nagy ellenfél, Paitz Mikivel vívandó csatájában a Magyar Bajnoki címért.
(Kép és szöveg: Vízvári József – Pipás)

Exit mobile version