Dél-Zala Press

Beakadt a 7 éves kisfiú lába a küllők közé. Elestek, megsérültek

A rendelkezésre álló adatok alapján február 6-án (vasárnap) kora délután 14 órakor Egeraracsa belterületén, a Kossuth utcán a Petőfi utca irányába közlekedett egy 29 éves helyi nő az általa hajtott kerékpárral. A bicikli vázán szabálytalanul utasként szállította 7 éves gyermekét. Közlekedése során a kiskorú lába beakadt az első kerék küllői közé, ami miatt mindketten az úttestre estek és megsérültek.

A balesetek elkerülése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy kerékpár csomagtartóján, vázán, illetve a kormányon személyt szállítani tilos! 16 évnél idősebb személy szállíthat maximum 10 éves gyereket a kerékpár pótülésén. A kerékpárra gyermekülés olyan módon szerelhető fel, hogy az ülés és a rajta ülő gyermek a vezetőt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzőberendezéseit ne takarja.

A vezető háta mögött közvetlenül elhelyezett gyermekülés azzal a feltétellel megengedett, hogy háttámlával és a gyermek méretére beállítható, általa ki nem kapcsolható, a kibújást minden körülmények között megakadályozó utasvisszatartó rendszerrel van ellátva – hívta fel a figyelmet hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: ZMRFK)

Exit mobile version