Ősbemutatóval is készül a nagykanizsai művészeti fesztivál

A fotóművészeti kiállítástól a dzsesszkoncerten és a színházi, irodalmi előadáson át a komolyzenéig számos műfajt vonultat fel, továbbá magyarországi kortárs zenei ősbemutatót is kínál az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál Nagykanizsán, ahol hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

kanizsai kultúrális központ
A Kanizsai Kulturális Központ csaknem húsz éve életre hívott tavaszi sorozata jól ismert előadókat és helyi művészeti csoportokat sorakoztat fel idén március 11. és 23. között, minden korosztály számára kínálva érdekes programokat – hangsúlyozta Kovácsné Mikola Mária, a központ igazgatója. Hozzátette, hogy a város négy helyszínén zajló kulturális kavalkádot ezúttal is az önkormányzat támogatja, az idei költségvetés több mint hárommillió forint.
Marics Zsuzsanna, a programok koordinátora kifejtette: a 60 éves Kanizsai Fotóklub tagjainak – a fotóméretek okán – Nagyképűek címet viselő kiállítása, valamint a Magyar Állami Népi Együttes amerikai turnén bemutatott Magyar rapszódia című műsora nyitja a programok sorát a Hevesi Sándor Művelődési Központban (HSMK). A Móricz Zsigmond Művelődési Házban lép fel közös produkciójával a Balázs Elemér Group és az Alba Regia Kamarazenekar, a dzsessz rajongóinak kínálva különleges élményt.
Tenki Réka színművésznő előadásában láthatja a Medgyaszay Ház közönsége Péterfy-Novák Éva Egyasszony című művének színházi változatát, míg a HSMK-ban Vikidál Gyulával ad közösen rockkoncertet a Mobilmánia. Az országszerte mindössze öt helyszín egyikeként Nagykanizsán is látható lesz a Hernádi pont, vagyis Hernádi Judit zenés estje Heilig Gábor és zenekara közreműködésével, míg az irodalom és a zene sajátos találkozására kíváncsiak Háy Zoltán író, költő és a 30Y-ból ismert Beck Zoltán zenész közös, Háy Come Beck címet viselő előadására válthatnak jegyet.
A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő nagykanizsai Farkas Ferenc Énekegyüttes különleges előadással készül a Felsőtemplomban. Baráth Ivett karnagy elmondta: névadójuk szerzeményei és egyházi művek mellett Elek István dzsessz-szaxofonossal közös feldolgozások is elhangzanak, továbbá magyarországi ősbemutatóként a litván Eriks Esenvalds kortárs zeneszerző sajátos hangzásvilágú művei is felcsendülnek majd a nagykanizsai előadáson. MTI

Vélemény, hozzászólás?