Nyugdíjba ment, azóta ezerrel zenél

nagykanizsa bacskay zoltán gitár

(Bacskay Zoltán)

Bacskay Zoltánt a kanizsaiak és környékbeliek főleg a Kanizsa TV-ből ismerték. Ott volt sportriporter. 1964 óta gitározik és nyugdíjba vonulása után valósította meg az álmát.

– 1964 óta gitározom, 1965-ben volt az első zenekarom. 1971-ben hagytam abba a zenekari zenélést, ugyanis kezdő mérnökként egy fővárosi székhelyű vállalat (VILATI) vidéki beruházásain tevékenykedtem, s nem volt időm, lehetőségem zenekarokkal összedolgozni. Így kerültem Kanizsára is 1972-ben – mondta a Dél-Zala Pressnek Bacskay Zoltán.

– Megnősültem, s helyben találtam új munkahelyet is az olajipari kutató intézetnél. A gitározást korábbi hobbi, a fotózás, a filmezés, majd az újságírás és a televíziózás váltotta fel. Sok emberrel kerültem ezek folytán kapcsolatba, köztük természetesen a 60-as évekbeli kanizsai zenekarok tagjaival. A 90-es években csináltunk is egy már öregfiúk zenekart, az OLD MIX-et. Fel is léptünk különböző városi rendezvényeken, jó volt ismét zenekarban játszani. Sajnos néhány év után szétváltunk.

nagykanizsa oldmix együttes

(A kanizsai Oldmix Együttes még négyesben 1996-ban)

– 2010-ben kaptam egykori zenésztársamtól névnapomra CD-n zenei alapokat, zömmel a Shadows együttestől. Ezekre kezdtem el rájátszani a szólókat, s mikor már elég jól mentek felvettem videóra és feltöltöttem a YouTube-ra. Erre felfigyeltek főként fővárosi aktív zenészek, műsorszervezők  és meghívtak fellépésekre. Így egyre nagyobb ismertségre tettem szert, sőt a Duna és a “királyi” TV-ben is készült velem riport hobbijaim kapcsán.

nagykanizsa bacskay zoltán

(Bacskay Zoltán lányaival és unokáival)

– Adtam  “szóló” koncerteket a főváros mellett persze Nagykanizsán is, baráti meghívásoknak eleget téve több városban (Letenye, Sopron, Debrecen). Az egykori neves fővárosi zenekar, az Atlasz két tagja kiváló zenészekkel összefogva néhány éve megalakította a Shadow’s Magic T. Band nevű együttest. Sajnos a szólógitárosuknak tavaly nyáron a betegsége miatt abba kellett hagyni az aktív zenélést. A zenekar tagjai ismerték zenei múltamat, de főleg a jelenemet, s felkértek, hogy legyek az új szólógitárosuk. A hívásnak örömmel eleget tettem és szeptembertől már együtt játszom velük az újpesti klubesteken – hallottuk Bacskay Zoltántól.

Gratulálunk! Következzen a Shadow’s Magic T. Band budapesti évzáró koncertjéből egy mix.

Vélemény, hozzászólás?