Nemzetközi Jazz Nap Nagykanizsán 2016

Az UNESCO 2011-ben hozott döntése értelmében minden év április 30-án tartják a Nemzetközi Jazz Napot. A világ 195 országában nagyszabású koncertekkel, előadásokkal, filmvetítésekkel, fórumokkal és kiállításokkal ünnepelnek a jazzt szerető emberek. Nagykanizsán 2014-ben került sor az első jazz-világnapi rendezvényre, majd 2015-ben ismét színvonalas programoknak adott helyet a város. Idén a hagyományoknak megfelelően ismét három helyszínen lesznek programok.

nagykanizsa jazz nap
A Nemzetközi Jazz Nap megnyitója ezúttal a Jágó kávézóban lesz. Ezt követően egy kerekasztal beszélgetésre kerül sor Jazz, Freedom, World címmel. A beszélgetés résztvevői Tiborcz Iván jazz-zenész a cserfői JazzLand programjainak működtetője, szervezője, Vámos Béla zenetanár a Kanizsa Big Band vezetője.
A program folyatására a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolában kerül sor, ahol a Gayer Mátyás (zongora) és Varga Dániel (szaxofon) duó ad egy különleges koncertet, megismételve az öt évvel ezelőtti szereplésüket. A kifejezetten erre az alkalomra szervezett előadás élő koncertfelvétel is lesz egyben, ami egy közösen kiadott CD alapját képezheti.

nagykanizsa jazz nap 2

A rendezvény záróeseménye ezúttal is a Cserfő hegyen található JazzLand lesz, ahol a nyitókoncertet a Tiborcz Trió adja. Ezt követően pedig hajnalig tartó örömzene lesz helyi és külföldön élő jazz zenészekkel.
A Nemzetközi Jazz Nap szellemiségének megfelelően valamennyi rendezvény ingyenesen látogatható lesz. A szponzorok támogatásának köszönhetően ismét kiderült, hogy van még szellemi potenciál és tartalék a kanizsai jazz-életben.
(Kép és szöveg: Vízvári József)

Vélemény, hozzászólás?