Kukorica csőtörőbe szorult egy traktoros keze, a kanizsai kórházba szállították

Szombaton egy mezőgazdasági balesethez vonult a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület Orosztonyba. “A jelzés szerint egy munkagép által vontatott kukorica csőtörő szorította be egy személy kezét könyöktől lefelé. A vonulást 12:34-kor kezdtük meg 7 fővel.

A helyszínre 12:46-kor érkeztünk. A Zalakarosi Őrs hivatásos tűzoltóival közösen, vágó-feszítő, korongos gyorsdaraboló, és kéziszerszámok segítségével a sérült kezét kiszabadítottuk, a mentőknek átadtuk, akik kórházba szállították – írta Facebook oldalán az egyesület.

Az összehangolt munkának köszönhetően, sikeresen kiszabadították a tűzoltó bajtársak a férfi kezét, akinek nagy szerencséjére nem roncsolódott vagy amputálódott a keze.

A helyszínen a mentőegységek tagjai a helyszínen ellátták a sérültet és stabil állapotban a nagykanizsai esetkocsi kórházba szállította – közölte szintén Facebook oldalán a Zalakaros Mentőállomás.

A Gelse ÖTE-n túl a mentésben közreműködtek a zalakarosi hivatásos tűzoltók, a zalakarosi mentőegység M20/81 és a nagykanizsai esetkocsi M20/41. (Fotók: Gelse ÖTE)