Dél-Zala Press

Nem adott magáról életjelet, hívták a tűzoltókat

Nem adott életjelet magáról egy ember Nagykanizsán, egy Garay utcai társasházban vasárnap a kora esti órákban. A város hivatásos tűzoltóinak műszaki segítségével a mentősök bejutottak a negyedik emeleti lakásba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. A raj a beteget otthonából lehozta és a mentőautóba segítette – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ezen kívül vasárnap több helyszínre is riasztották a kanizsai és a letenyei tűzoltókat.

Vasárnap tűz volt Nemespátrón

Kigyulladt egy kilenc négyzetméteres fatároló Nemespátrón, a Szőlőhegyen szintén vasárnap. A tűz a nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szerszámtárolóra is átterjedt. A rajok két vízsugárral megfékezték a lángokat.

(A nemespátrói tűzeset. Fotó: Cseresznyés Dániel tűzoltó hadnagy – Nagykanizsa HTP)

Lángolt egy kémény Becsehelyen

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében Becsehelyen vasárnap, a József Attila utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók a kéményre kötött vegyes tüzelésű kazánból eltávolították az égésterméket, majd a kéményt a Nagykanizsáról érkező magasból mentő segítségével kitisztították – közölte a megyei katasztrófavédelem.

(A becsehelyi kéménytűzről a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs készített fotót)
Exit mobile version