Ismét tüzek lobbantak fel Nagykanizsán, Rigyácon, Letenyén, Csörnyeföldön, Lovásziban

Hiába az országos tűzgyújtási tilalom, pár ember ismét késztetést érzett arra, hogy szabadtéri tüzet gyújtson vagy éppen a cigarettacsikket pöccintse ki a kocsiablakból. Aztán baj lett belőle. (Azt hozzá kell tennünk, hogy ez időtájt gyakori az ún. öngyulladás is. Pl. ragyogó napsütés időben, egy elszórt üvegtörmelék is lángra lobbanthatja a száraz növényzetet.)

Kedden Nagykanizsán mintegy háromszáz négyzetméteren égett egy bokros terület a Dankó utca közelében. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a tüzet.

Szintén kedden Nagykanizsánál aljnövényzet égett száz négyzetméteren a 7-es főút mentén, Kanizsa City közelében. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Két, egymáshoz közeli helyszínen is ezer négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Letenyén, az Öreg-hegyen. A város hivatásos és önkéntes tűzoltói vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

(Száraz aljnövényzet égett Letenyén az Öreg-hegy közelében. Fotó: Letenye Katasztrófavédelmi Őrs)

Ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet Rigyácon kedden kora délután az Imre-hegyen. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a közeli akácost veszélyeztető lángokat kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték.

Száraz ágak, szemét és növényi hulladék égett több kupacban Csörnyeföldön, egy Liget úti ingatlan udvarán. A letenyei hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották ezt a tüzet is.

Fél hektáron kapott lángra az avar Lovászi külterületén. A lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat – tudatta szerdán honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.