Saját apját fenyegette, hogy fizessen

Egy 1989-ben született férfi élettársi kapcsolatban áll egy nővel, akinek korábban a vádlott apja szóbeli megállapodás alapján 150.000,- forint megfizetését ígérte, ha a tulajdonában álló Nagykanizsa, Zemplén utcai ingatlanra ingatlanközvetítő kihagyásával vevőt szerez.

A vádlott szerint a lakásra a nő 2021. évben szerzett vevőt, míg az apa ezt vitatta és így a megígért összeg átadása nem történt meg. A vádlott az ígért összeg megfizetésének elmaradása miatt 2022. április 11-én édesapjának több esetben üzeneteket küldött interneten, más becsmérlő kifejezések használata mellett őt a követelés megfizetésére felszólítva, az alábbi tartalmakkal:

„… ha jot akarsz, jot szeretnel magadnak, 9:10. csak szolok, rosszabb vagyok mint a koko pedig nem kis ember de ha nem hiszel nekem majd o megmondja neked kerdezd batran…A fiam jovojet szeretnem epiteni megfoglak nyuzni miattuk. hajad szalad nem gorbuljon csomoba fogom kitepni hogy sose nöljön vissza kopasz kocsog leszel…
petofi 102 ot bujkal a bunozo. addig nem fogok nyugodni míg oda nem rakatlak. ha szeretned leszalljak rolad 9:10 percig van idod hozni S…. penzet es elmondani vagy kitalalni…
…uteseket reggelig birom szoval hajra 5 ember is keves lesz ellenem gyurjal ra. ezeket mind elkerulheted megkaptad az utolso eselyt 9.10ig szerintem elj vele…
surgosen allj neki rendezni mert kimeletlen leszek. 9ora 10 percig johetsz varni foglak a haz elott 5 perce van ahova mennem kell es ha elindulok nincs visszaut vegigcsinalom.
…2 fogert ejny bejnye jar 3er mar kicsit bajba lennek, ehhez tartsd magad. kedd reggelig van idod pontosan 9.10ig ha nem fizeted ki a S….t rabasztal sokszorosat fogod fizetni….
… meg felujitasz 3 millioert adok en neked tolunk meg sajnalod amit igertel. te neked veged lesz.vigyazz minden ertekes dolgodra csak szolok nem en fogom csinalni van sok jo akarod rajtam kivul is…
…a penzert menni fogunk keszitsd mert mondom ezert a hostess dumaert kikopod a fogaid…”

Ezt követően a vádlott 2022. április 15-én 13 óra körül megjelent a sértett Molnári otthonában, ahol édesapja, törött lábbal ágyban feküdt. A sértett ágya mellett megállt, s azt kérdezte, „hol a pénzem?” A pénzösszeg ki nem fizetése miatt a vádlott édesapjának akart ugrani, ám ezt az ingatlanban tartózkodó édesanyja megakadályozta, s kitessékelte a házból, majd értesítette a rendőrséget. A házból távozóan a vádlott közölte, hogy törni-zúzni fog és felgyújtja a házat.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.