Ittas garázda Újudvaron

Egy 22 éves újudvari fiatalember április 09-én 20.00 óra körüli időben Újudvaron, az egyik presszóban italozott, eközben kötekedni kezdett a szórakozóhelyen tartózkodó, barátaival beszélgető ismerősével.

Sértegette, „papagájnak”, „köcsögnek” nevezte, s azt is mondta neki hogyha kimegy a kocsmából akkor „elkapja”. A sértett nem szólt vissza az ittas állapotban lévő terheltnek, hanem úgy döntött, hogy hazamegy, de mivel tartott a terhelttől megkérte a barátját, hogy kísérje el.

A terhelt mikor látta, hogy a sértett nem egyedül távozik, utánuk sietett, s az Ország utcában a futásnak eredő sértettet utolérve elgáncsolta, aki a földre esett. A földön fekvő sértettet tenyérrel, több alkalommal is megütötte, fojtogatta, miközben trágár szavakkal szidalmazta.

A terheltet a sértett barátja próbálta a sértettől lehúzni, kezeit lefogni, de a fogásból többször kiszabadulva tovább támadta a sértettet, akinek sikerült bemenekülnie az egyik házba. A terhelt erőszakos magatartását csak akkor hagyta abba, mikor megtudta, hogy a sértett hozzátartozói értesítették a rendőrséget és a mentőket. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Újudvari tolvajok ellen emelt vádat az ügyészség

Egy 16 és egy 21 éves újudvari fiatalember 2018. január 24. napján az esti órákban elmentek egy újudvari kft. részben bekerített telephelyére, hogy onnan alumíniumot tulajdonítsanak el. Oldalról, a kerítés hiányát kihasználva jutottak be a telep területére, majd a terület nyugati oldalán található betonépülethez mentek, melynek kétszárnyas fa ajtaját a magukkal vitt csőfogóval a hegesztést letörve befeszítették, de az épületbe…