Elmenekült a rendőrök elől a zalakomári férfi, akiről kiderült, nem is vezethetett volna

Egy 1969-ben született zalakomári férfi 2021. november 17-én, 8 óra 45 perckor Zalakomár belterületén a Petőfi úton vezetői engedély nélkül, úgy közlekedett a saját tulajdonát képező Opel Vectra Caravan típusú személygépkocsival az Árpád utca irányából a 7-es számú főút irányába, hogy tudott arról hogy a Nagykanizsai Járásbíróság 2021. szeptember 15. napján jogerőre emelkedett szabálysértési eljárásban meghozott végzésével, engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt vele szemben 100.000 Ft pénzbírságot szabott ki és 12 (tizenkettő) hónapra a közúti járművezetéstől eltiltotta.

A vádlott 2021. november 29-én 18 óra 45 perckor a 7-es főútvonal 197 km szelvényében vezetői engedély hiányában úgy közlekedett a saját tulajdonát képező Opel Vectra Caravan típusú személygépkocsival Zalakomár irányából Nagykanizsa irányába, hogy tudomása volt arról, hogy vele szemben a Nagykanizsai Járásbíróság 2021. szeptember 15. napján jogerőre emelkedett szabálysértési eljárásban meghozott végzésével, engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 100.000 Ft pénzbírságot szabott ki és 12 (tizenkettő) hónapra a közúti járművezetéstől eltiltotta.

A vádlott mikor észlelte a rendőrautót menekülni próbált, de járműjével egy sáros mezőgazdasági területen elakadt. Ezt követően autójából kiugrott és elfutott, de őt a járőrök elfogták, cselekményét leleplezték.

Az ügyekben a Nagykanizsai Járási Ügyészség 2 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.