Egy furcsa lopási kísérlet a nagykanizsai parkolóban

Egy 2002-ben született nagykanizsai férfi 2022. május 1-jén Letenyére szeretett volna utazni, de mivel buszjegyre nem volt pénze, elhatározta, hogy kéregetni fog.

Ennek érdekében 9 óra körül megjelent a Nagykanizsa, Táborhely utcában lévő Kanizsa Centrum parkolójában, ahol megpillantott egy nőt, aki az autójába pakolta be az általa megvásárolt termékeket.

A vádlott – magát fogyatékosnak tettetve – a sértetthez lépett, pénz kért tőle, s mikor a nő a pénztárcáját elővette – amelyben 23.000 Ft készpénz mellett személyazonosító igazolványa, lakcímkártyája, vezetői engedélye, TB kártyája és 2 db bankkártyája is benne volt –, a vádlott azt kitépte az asszony kezéből, majd a sértett autójának hátsó ülésére ült, onnan kiszállni nem akart, csak kezével erősen szorította a pénztárcát.

A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök az autóból a vádlottat kiszállították, tőle a pénztárcát az okmányokkal együtt elvették, s a sértett részére visszaadták, akinek így kára nem keletkezett.

Nagykanizsai Járási Ügyészség szabálysértési értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat, készpénzt-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.