Betörő és rapsic bukott le Galambokon és Csapiban

Egy hajléktalan 54 éves férfi 2018. február hónapjában közelebbről meg nem állapítható időpontban a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül bement a sértett által bérelt galamboki lakóingatlanba.
Mivel a ház ajtaja nem volt zárható, így azt kihasználva, amikor a sértett nem tartózkodott otthon bement a lakóépületbe és onnan 1 pár ismeretlen márkájú, fekete színű 5.000 Ft értékű műbőrből készült munkáscipőt, 2 db 1.000,-Ft értékű 4,5 V-os laposelemet, és egy 2.000,-Ft értékű ismeretlen típusú asztali elektromos ventilátort tulajdonított el. A bűncselekménnyel összesen 8.000,-Ft kárt okozott, melyből a fekete műbőr cipő lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával 500,-Ft. megtérült.

(A fénykép illusztráció. A fotón egy miháldi rapsic látható, amint hurkot helyez el az erdőben)

Ugyanez a férfi 2018. március hónapjában közelebbről meg nem állapítható időpontban ablakbetörés módszerével behatolt a Csapi, Világos hegyen található hegyi pincébe, és onnan 3 db egyenként 100 Ft értékű alumíniumból készült kanalat, 3 db egyenként 100 Ft értékű alumíniumból készült villát, egy tekercs 100 Ft értékű műanyag kötöző zsineget és 1 db 300 Ft értékű gyertyát tulajdonított el. A bűncselekménnyel 1.000,-Ft kárt okozott, melyből a zsineg és a gyertya terhelttől történő lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával 400 Ft megtérült.

2018. március hónapjában, közelebbről meg nem állapítható időpontban A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvényben meghatározott tiltott vadászati eszközzel, hurokkal, tiltott vadászati módon, elejtett a Csapi, Világos hegyen egy 15 kg súlyú, barkás agancsú őzbakot, amelyet t megnyúzott és fogyasztásra előkészített. Az őzbak a Csirkevölgy Vadásztársaság tulajdonát képezte. A nyomozó hatóság az őzhúst, az őz barkás agancsát, valamint az állat lenyúzott bőrét a lefoglalta, s Csirkevölgyi Vadásztársaság elnökének kiadni rendelte.

A férfi 2018. március második felében, közelebbről meg nem állapítható időpontban, ablakbenyomás módszerével behatolt egy Csapi, Világos hegyen lévő pincébe, ott kutatást végzett, de semmit nem tulajdonított el.

2018. március hónapjában, közelebbről meg nem állapítható időpontban bement egy másik Csapi, Világos hegyen lévő, nyitott állapotban lévő pincébe, ott kutatást végzett, de semmit nem tulajdonított el, mert ott számára, értéket képviselő tárgyakat nem talált.

A férfi 2018. március hónapjában, közelebbről meg nem állapítható időben, bement egy másik sértett Csapi, Világos hegyen lévő pincéjébe, ott körülnézett, de semmit nem tulajdonított el.

2018. március hónapjában, közelebbről meg nem állapítható időpontban, lakat- lefeszítés módszerével behatolt egy újabb Csapi, Világos hegyen lévő pincébe és onnan egy 500 Ft értékű, fa alapra festett, Badacsonyt ábrázoló faliképet, és 2 db egyenként 200 Ft értékű kerámiabögrét tulajdonított el.
A bűncselekménnyel 900 Ft kárt okozott, mely lefoglalással és a sértettnek történő kiadással megtérült.
vallomása.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala megyei Főügyészség szóvivőjétől.