Dél-Zala Press

Szerdára akár 10-15 cm friss hó is hullhat Zalában!

A legfrissebb meteorológiai előrejelzés szerint eső, ónos eső és havazás várható kedd délutántól, majd a szerdai napra virradóan pedig akár 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésével Zala vármegye is érintett.

Ónos esőben és a havazásban megemelkedik a tűzoltói beavatkozást igénylő események száma, zömében közlekedési balesetekhez kell vonulnia ilyenkor a tűzoltóknak az átlagosnál nagyobb számban, de gondot okozhat a különböző felületekre, így például villanyvezetékekre, faágakra ráfagyó csapadék is, amelyek ilyenkor leszakadhatnak, és szintén balesetet okozhatnak. A biztonság érdekében azt tanácsoljuk:

(Fotó archív: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot! Érdemes használni a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t, amely ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerű eszközökre egyaránt.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig az utinform.hu oldalon lehet tájékozódni – hívta fel a figyelmet kedden kora délután a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Exit mobile version