Turistaszálló az Eszteregnye melletti Obornakon

Több mint 100 millió forintos saját beruházással 40 férőhelyes turistaszállót épített a Zalaerdő Zrt. az Eszteregnyéhez tartozó Obornakon három éve kialakított erdei iskolához kapcsolódva.

obornak turistaszálló

A pénteki avatáson Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolát három éve nyitotta meg az állami erdészeti társaság, amely az elmúlt két évben közel 260 millió forintot fordított közjóléti célokra. Az erdei vasúti kocsik felújításán, pihenőhelyek, tavak rendbetételén, tanösvények kialakításán túl ebből az összegből több mint 100 milliót fordítottak az obornaki turistaszálló felépítésére.
A 40 férőhelyes, több mint 400 négyzetméteres turistaszálló építése során a legkorszerűbb, energiahatékony megoldásokat alkalmazták, egyebek közt biomassza alapú kazán és napkollektoros rendszer adja a fűtési és a villamos energiát. Az új létesítmény alkalmas arra, hogy az erdei iskolában nem csak egy-egy napot, hanem hosszabb időt is eltölthessenek a diákok, de a turisták, kirándulók előtt is nyitva áll. MTI

(Fotó: Zalaerdő – Facebook)

Vélemény, hozzászólás?