Szeptember 1-től változások a kanizsai fizetőparkoló övezetben!

“2022. szeptember 1-től a fizetőparkoló övezetben az alábbi változásokról tájékoztatjuk a Gépjárműhasználókat.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a fizetőparkolóhelyek működtetéséről és igénybevételéről szóló 64/2012. (XI.30.) sz. rendeletét 2022. szeptember 1-i hatállyal a következők szerint módosította:

Az I. díjosztályú területen a parkolás óradíja személygépkocsik és 3,5 t össztömeget nem meghaladó tehergépkocsik esetében 240 Ft-ra emelkedik. (Ez az óradíj országos szinten a megyei jogú városok tekintetében továbbra is a legalacsonyabbak közé tartozik. Szintén továbbra is kedvező a gépjárműhasználókra nézve, hogy a díjköteles időszak továbbra is hétfőtől-péntekig 800-1600 óráig tart.)

Az autóbuszok és a 3,5 t össztömeget meghaladó tehergépkocsik óradíja 840 Ft-ra emelkedik. A kiemelt díjosztályú területre vonatkozó parkolási díjak 480/1440 Ft-ra változnak.

(Fotó: archív)

Megszűnik a zöldrendszámos gépkocsik díjmentessége.

A város területére megváltott teljes árú éves bérletek 2022. szeptember 1-től a kiemelt díjosztályú területeken is érvényesek.

A közfeladat ellátási, vállalkozói bérletre jogosultak köre kiegészült a fizető parkoló övezeten kívül, de nagykanizsai telephellyel rendelkező vállalkozásokkal. Az igénybevétel feltételeit Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 64/2021. (XI. 30.) sz. rendelet 8. §. (11a) pontja tartalmazza.

Szeptember 1-től vehető igénybe az Erzsébet téren, a volt „19-es udvar” területén kialakított parkolótömb, az I. díjosztályú területen érvényes parkolási díjak megfizetésével. Parkolójegy váltható a Magyar u. 8. sz. előtti jegykiadó automatában, illetve mobiltelefonos parkolással. A parkolótömbben a város teljes területére, illetve az ÉNY-i szektorra váltott parkolóbérletek érvényesek.

Az érvényben lévő parkolórendelet az alábbi linken érhető el: Fizető parkolás.” – közölte Facebook oldalán szerdán délután a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt.