Nyolcvanmillióból készült el Nagykanizsa legnagyobb játszótere

Ünnepélyesen is felavatták a Csónakázó-tó játszóterét pénteken. Az 1400 négyzetméternyi területen 15 játékelem vár az óvodásokra és az általános iskolásokra. A komplexumot a Cycle in a Network 2.0 pályázat részeként építették, bruttó 80 millió forintból. A program egyéb beruházásait, így a tavat megkerülő körpályát is hamarosan befejezik. A fejlesztések célja, hogy a Csónakázó-tó a kanizsaiak és a turisták számára egyaránt vonzó szabadidőközpont legyen – számolt be a Kanizsa Újság.

Fotók – Cseresnyés Péter Facebook

A Madarak és fák napján tartott avatón elhangzott: a játszótér építésére és a Csónakázó-tó környékének egyes fejlesztéseire egy horvát-magyar pályázat nyújtott lehetőséget.

– Ennek a projektnek eleme az a sétány is, amely a Csónakázó-tavat körülöleli. Lehet rajta sétálni, futni és kerékpározni is. Valamint folyamatban van a kerékpárút hosszabbítása is 800 méter hosszan, így most már, ha valaki az Erzsébet térről elindul, kerékpárral a Csónakázó-tóig el tud jutni – sorolta Dénes Sándor polgármester.

A tavon hamarosan csónakázni és vízibiciklizni is lehet. A város és a helyi egyesületek beruházásai révén a Csónakázó-tó a város szabadidőközpontja, és a térség egyik ékköve lehet.

– Nagykanizsa nemcsak a lakosságszáma vagy a kulturális értékei alapján, hanem akár turisztikai szempontból is központja lehet a Mura-térségnek, a Mura-programnak, amelyhez még egy valami hiányzik: egy több csillagos minősítésű szálloda, ahol az aktív turizmus iránt érdeklődők több napot el tudnak tölteni – fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A játszóteret a történelmi egyházak képviselői megáldották, majd a parkot a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a tóra kilátogató, illetve a közelben táborozó óvodásoknak.

Nagykanizsa legújabb és legnagyobb játszótere szinte az első pillanattól belopta magát a családok szívébe. A két részből álló, 1400 négyzetméter területű komplexumban az óvodások és a nagyobb gyerekek is találnak kedvükre való játékot, a hintáktól kezdve a pókhálótornyon át a csúszdákig – írta a Kanizsa Újság.