Nagykanizsán nem lesz október 23-i ünnepség

Tisztelt Kanizsaiak!
Az országosan folyamatosan növekvő vírusveszély miatt és az Operatív Törzs ajánlását figyelembe véve sajnálatos módon az október 23-i Nagykanizsa városi szervezett ünnepi programokat le kell mondanom.

Számos környező nagyvároshoz hasonlóan az ünnepi tömegrendezvényeinket mi sem tartjuk meg.
Mindez csak a város által szervezett rendezvényeket érinti: az október 23-i hivatalos programokat (a Deák téri ünnepélyes zászlófelvonás, koszorúzás, emlékműsor az 56-os Emlékkertben, fáklyás emlékező séta).

Egyúttal tisztelettel kérem civil szervezeteink, intézményeink vezetőit az aktuális vírusveszély miatt mérlegeljék nagyobb létszámú rendezvényeik lebonyolítását!

Büszke vagyok arra, hogy Nagykanizsán jelentős hagyománya van az ünnepi emlékezéseknek, a múltunk előtt való közös tisztelgésnek. Nagy öröm volt számomra látni az előző években is a sok családot, a rengeteg kanizsai emlékező polgárt, aki megtisztelte a városi rendezvényeket jelenlétével. Bízom abban, hogy döntésünket megértik, és a jövőben újra együtt tiszteleghetünk múltunk nagyjai előtt.

Kérem, hogy az emlékezés virágait és koszorúit mindenki egyénileg helyezze el az 56-os Emlékkert műemlékeinél! – közölte Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.