Megkezdődnek az állami földárverések Nagykanizsán is

Kaptunk egy közleményt a Zala Megyei Kormányhivataltól, amely szerint novemberben megkezdődnek az állami földárverések Nagykanizsán is.

Püspökhatvan, 2009. április 6. Tavaszi mezőgazdasági munka, talajelőkészítés erőgéppel. Porzik a száraz termőföld a borona után. MTI Fotó: H.szabó Sándor

Tavaszi mezőgazdasági munka, talajelőkészítés erőgéppel. Porzik a száraz termőföld a borona után. MTI Fotó: H.szabó Sándor

“Felhívjuk a Tisztelt Állampolgárok figyelmét, hogy a Magyar Állam tulajdonában lévő 3 hektár fölötti földterületek árverés útján történő értékesítése Zala megyében 2015. november 23-án kezdődik.
Az árverésekre két helyszínen kerül sor, Zalaegerszegen a Mártírok útja 35-39. szám alatt, míg Nagykanizsán az Erzsébet tér 1. szám alatt (Vasemberház).
Az árverési hirdetmények mindkét árverési helyszínen, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján (www.nfa.hu), a Zala Megyei Kormányhivatal honlapján (www.kormanyhivatal.hu/hu/zala/hirdetmenyek), az árveréssel érintett földrészlet fekvése szerinti településen és a www.foldarveres.hu oldalon is megtekinthetőek.
Az árverésen történő részvétel egyik feltétele a földrészlet tulajdonjogának megszerzésére irányuló szerzési képesség fennállásáról kiállított hatósági bizonyítvány, melyet kérelem alapján a Zala Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya (Zalaegerszeg, Mártírok útja 35-39.) állít ki. Szintén a részvétel egyik feltétele a mezőgazdasági üzemközpont tekintetében a földművesek, a mezőgazdasági termelőszövetkezetek és a mezőgazdasági üzemközpontok nyilvántartása alapján kiállított igazolás megléte, melyet a járási hivatalok földhivatali osztályainál kérelmezhetnek.
Az árveréssel kapcsolatos egyéb tudnivalókról, a részvétel szabályairól a Földhivatali Főosztály munkatársainál, illetve valamennyi járási hivatal földhivatali osztályánál érdeklődhetnek. Zala Megyei Kormányhivatal”

Vélemény, hozzászólás?