Jön a VeszprémFeszt!

Illetve egy része már pénteken elkezdődött a Rozé, Rizling és Jazz–napok keretén belül. Ezen a rendezvényen 30 borász mutatkozik be napközben, esténként pedig DJ–k, zenészek szórakoztatják majd a megjelent közönséget.
A Fesztiválra lehetett nevezni az általános– és középiskolásoknak rajzpályázattal, amelyek közül a legjobb rajzok kivetítésre kerülnek a Városházára és a Tűztoronyra.
A pályázatra 25 iskolából összesen 400 rajz érkezett, amelyek közül a zsűri hosszas tanácskozás után május 10–én kiválasztotta azt a 10–10 rajzot, amelyekkel díszítik majd a fent említett két épület homlokzatát [természetesen csak kivetítve 🙂 ] mától egészen július 17–ig.
A VeszprémFeszt idén több világsztárral is kedveskedik a rajongóknak:
Thievery Corporation, Gregory Porter, a Grammy–díjas Diego el Cigane, a többszörösen kíváló díjakkal elismert Lisa Stansfield akinek az All Around The World című számát szinte mindenki ismeri, máig felkapott sláger a rádiókban, kívánságműsorokban. Emiatt nem is csoda, hogy Lisa fellépésére már nem is lehet jegyet kapni, hiszen nagyon hamar elkapkodták erre a napra [július 15., péntek] a jegyeket.
A szombati nap – szintén Grammy–díjas – Jamie Cullum lesz a sztárfellépő, aki még csak 36 éves, de máris több mint tízmillió lemezt adott el világszerte. Saját dalokkal és feldolgozásokkal is várja majd a közönséget a Nagyszínpadon, a Szentháromság téren.
De hogy pár magyar fellépőt is említsek, Váczi Eszter Quartet, Stereo Swing és Szűcs Gabi, Garami Funky Staff, Heincz Gábor ‘Biga’ valami Fábián Juliék is zenélnek majd Veszprémben.

Jaaa, és a Rozé, Rizling és Jazz Napok ingyenesen látogatható az Óváros téren.
Találkozunk? 🙂
Írta: Zámbó M. Vivien [VIVA Vivi]

Vélemény, hozzászólás?