Így foglaljon repülőjegyet online

Nápolyt látni és meghalni – szól a mondás, amely értelmén még ma is sokan vitatkoznak. Lényeg a lényeg, a nápolyiak szerint a mondás azt jelenti, ha már valaki látta Nápolyt, akkor soha nem akar onnan elmenni, ha pedig el kell mennie, akkor inkább meghal. Van benne valami, hiszen egy csodálatos városról és környékről van szó, amelybe tényleg nem nehéz beleszeretni. De Jókainak is igaza lehetett, aki úgy magyarázta a szólást, hogy egyszerűen addig nem halhatunk meg, amíg Nápolyt nem láttuk. Ha már a Nápolyról szóló mondás ennyire megmaradt bennünk, akkor nézzük, hogy az idén nyáron hogyan is bukkanhatunk rá egy olcsó nápolyi repülőjegyre.

online-repulojegy
A válasz természetesen az online repülőjegy foglalás címszóban rejlik, járjuk egy kicsit körbe a lehetőségeket a paravion.hu szakértőivel. Olcsón repülőjegyhez jutni tulajdonképpen két módon lehet: nagyon időben, vagy nagyon utolsó pillanatban. Nézzük a két lehetőséget.
Sok utazó arra esküszik, hogy az utazásokat jó előre meg kell tervezni és meg kell szervezni, hiszen csak így lehet jó áron eljutni a nagyobb városokba. Előre lefoglalni a járatot, kitalálni a reptérre való kijutást, az adott városban a közlekedést, előre múzeumi belépőket vásárolni, koncert- és színházjegyeket foglalni és természetesen a szállást időben elintézni. Szerintük így lehet a legjobban kihasználni a kedvezményeket.
Ők úgy gondolják, hogy minden azoknak kedvez, akik időben és tudatosan terveznek. Van benne valami. De néha megesik, hogy közbejön valami, ami miatt le kell mondani az egész utat, és fuccs az összes kedvezményes jegynek, amiket jó előre lefoglaltunk és kifizettünk… Itt jönnek a képbe az utolsó pillanatban vásárlók, akiket sokszor a sors embereinek hívnék.
Sokan vannak, akiknek egyszerűen nem olyan a munkahelyük, nem olyan a beosztásuk, a szabadságuk, hogy hónapokkal előre tudják mikor mehetnek majd pihenni, nyaralni. Az utazás számukra sokszor egy hétvégére szól, sokszor akkor tudnak kivenni plusz pár napot a hétvége mellé, amikor éppen kevesebb a munka, és sokszor a tervezett utazás azért nem jön össze mert bejön még egy projekt, amivel nem lehet egyedül hagyni a munkatársakat. Egy hosszabb szabad hétvége előtt is érdemes böngészni az internetet az olcsó repülőjegyeket vadászva.
Legyen például Nápoly az úticélunk, legyen egy szabad hétvégénk, nézzük meg a jegyeket, lehet hogy éppen valaki lemondta, és már 3 nap múlva mi repülhetünk helyette rendkívül olcsón. Az sem kötelező érvényű szabály, hogy a szállás és a múzeumi jegyek előre foglalva olcsóbbak, keressünk akciókat, last minute jegyeket, hétvégi jegyeket stb.
Természetesen itt most két végletről esett szó. De láthatjuk, hogy olcsó repülőjegy szempontjából bármi bejöhet. Sokaknak kényelmesebb az előre tervezés, sokakat egyszerűen frusztrál ha mindent előre el kell dönteniük.
Lehetünk mi a kettő között is, ha úgy találjuk jónak előre foglalunk, ha pedig spontán jön egy szabad hétvége, akkor utazunk ahová jól esik, ahová olcsó a jegy. Az olcsóság azonban mindig az online repülőjegy foglalás lehetőségét fedi le. Akár hónapokkal, akár napokkal előtte, ne felejtsük el az online repülőjegy foglalás menetét végigcsinálni, hiszen csakis így juthatunk jó árban repjegyhez.
Az online repülőjegy foglalás nem annyira bonyolult, mint azt sokan képzelik. Keressünk rá az úticélra – a mi esetünkben a híres Dél-olasz városra – azonban ne kizárólag egy dátumot nézzünk, hanem az előtte lévő és a rá következő napokat is érdemes megnézni, hiszen akár több olcsóbb jegyre is ráakadhatunk, 1-2 nap eltérés az utazásban pedig belefér. Ellenőrizzük, hogy hány órakor indul a járat, hiszen fontos tudnunk azt is, hogy hogyan és hány órakor juthatunk ki a reptérre. Tegyünk hasonlóan a célállomás városának utazási lehetőségeivel is.
Figyelmesen olvassuk végig a repülőjegy ajánlatait, a plusz költségekre, kiadásokra külön figyeljünk oda. Ha minden adat és az ára is helyes, nincs más hátra, mint fizetni, ellenőrizni a megerősítő e-mailt, majd az indulás előtt időben kinyomtatni a beszálló kártyát, bepakolni, felszállni a repülőre, élvezni az utazást és az ottlétet. (És persze attól, hogy láttuk Nápolyt, nem kel la mondást követni…)

Vélemény, hozzászólás?