Bölcsőde lesz az idősek otthonából Kanizsán

A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. a napokban azt közölte az MTI-vel, hogy a város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert el mintegy 237 millió forint vissza nem térítendő támogatást az új bölcsőde kialakításához.

A Corvin utcában található, korábban idősek otthonaként működő – több éve üresen álló – épületben a korszerűsítés során két, összesen 24 kisgyermek számára elhelyezést biztosító csoportszobát és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki.

A teljes felújítás részeként új hőszigetelést kap a homlokzat, kicserélik a nyílászárókat, új tető- és lábazati szigetelés készül, az energiahatékonyságot növelő napelemes rendszert telepítenek és a belső tereket is teljesen megújítják. Az udvaron új játékokat helyeznek el, de játéktárolót és ivókutat is kialakítanak az új bölcsőde jövő decemberre tervezett befejezéséig.

A Nagykanizsa-Surd-Zalakomár Szociális Társuláshoz tartozó épületben az átalakítást követően új informatikai eszközparkot üzemelnek be. A fejlesztésnek köszönhetően új munkahelyek is létrejönnek.

Egy olvasónk írta, az épület – mielőtt idősek otthona lett volna – korábban is bölcsődeként funkcionált.

(Fotó: YouTube)