44 játszótér várja az apróságokat Nagykanizsán

Nagykanizsán jelenleg 44 helyszínen látogathatók a közterületi játszóterek, melyekből hat bekerített: Eötvös tér, Mező Ferenc tér, Munkás u. 5-7 között, Kazanlak krt. 10. mögött, Zemplén u. 2. és Rózsa u. 22. között, valamint a Csónakázó-tónál lévő.

Ma elmondhatjuk, hogy valamennyi játszótér és azok elemei rendelkeznek minőségi tanúsítvánnyal. A tanúsítványokat időközi felülvizsgálat során újíttatjuk meg, hasonlóan a járműveknél alkalmazott időszaki műszaki vizsgához.

(Játszótér a nagykanizsai Csónakázó-tónál. Fotó: archív: MTI/Varga György)

A játszóterek heti ellenőrzését és karbantartását városgondnok munkatársunk és az általa irányított közterület-gondozó csapat végzi. A nagyforgalmú játszótereknél napi rendszerességgel jelenünk meg az eszközök és a terület átnézése, hulladékgyűjtés, hibaelhárítás céljából.

A játszótéri alkatrészek idő előtti meghibásodása és az utcabútorok rongálódására nagyrészt a nem rendeltetésszerű használatra, a 14 éves kornál idősebb korosztály jelenlétére vezethető vissza. A rongálások miatti költségeinket szívesebben költenénk játszószer beszerzésre, fejlesztésre.

A játszóterek fenntartására évek óta 8-10 millió forintot terveztünk évente az üzleti tervünkben. A 2020. és 2021. évben a tervezett összeget a fenntartó önkormányzat megfelezte, így idén is mintegy 4,8 millió forintból gazdálkodhatunk, miközben a játszóterek igénybevétele, látogatottsága nő.

Kellemes időtöltést kívánunk játszótereinken a gyerekeknek és kísérőiknek egyaránt – írta Facebook oldalán szerdán az idén 25 éves Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt.