Répás paleo zsemle

Egy kis újdonság, még nekem is: répás paleo zsemle.
10574528_1443098395973275_7453128556295721985_n

Hozzàvalók:
1 tojàs,
100 gr reszelt sárgarépa,
3 ek lenmagpehely,
0,5 ek útifűmaghéj
0,5 ek chia mag, (ha nincsenek 1-2 ek lenmagpehely)
100 gr mandulaliszt,
15 gr amaránt liszt,
1 kk só, bors,
1 tk aszkorbinsav,
1 tk szódabikarbóna és a tetejére magok.

Egy deci vízbe rakjuk bele a lenmagpelyhet, az útifűmaghéjat és a chia magot. Hagyjuk állni kb. 20 percig. Addig reszeljük le a répát majd adjuk hozzá a felvert tojást és a többi hozzávalót. Keverjünk össze mindent és kis zsemléket formàzva sütőpapírral kibélelt sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt süssük készre.

Az egyik zsemlét megtörtem, hogy lássátok milyen a belseje. Egy kicsit tömött, de elfelezve megpakolva mindenféle finomsággal vagy pirítósként kiváló reggeli vagy vacsora variáció.
Jó étvágyat hozzá!

-HelloPaleo-

Müzliszelet háziasan

Egy kis paleo müzliszelet, csak úgy…mert megkívántam. 
10431673_1440092669607181_7657409912898541830_n
Hozzávalók 8 db-hoz:
60 gr darált dió
20 gr darált kókuszreszelék
20 gr mandula+kesudió
50 gr aszalt szilva (kén-dioxid és cukormentes)
30 gr mazsola
1 kk fahéj
Víz
Útifűmaghéj (kihagyható)

A fenti összetevőket aprítógépbe raktam és kész is.
Annyi vizet adjunk hozzá, hogy formázható legyen, majd hagyjuk állni egy napig a hűtőben és szelhető is. Én legközelebb rakok bele puffasztott amarantot, hogy pelyhes állaga meglegyen és olvasztott étcsokival megbolondítom a tetejét. 

-HelloPaleo-

Paleo rántott sajt

paleo rántott sajt

Bemutatom az első paleo rántott sajtom, ami szinte tökéletes . Nem folyt ki sütéskor, a prézli olyan, mint a hagyományos, mi kell még?

A titka: tojás-mandulaliszt-tojás-mandulalisztes panírozás, majd a fagyasztóba raktam egy éjszakára és fogyasztás előtt sütöttem ki forró olajban (lehetőség szerint olíva, vagy kókuszolajban). Hát nem guszta? Nekem nagyon bejött! A köret párolt zöldség volt.

Próbáljátok ki!

-HelloPaleo-

Diós-Meggyes pite

Ha édességek, akkor jöjjön egy újabb kedvenc, amely nagyon sok gyümölccsel variálható, így nem lehet megunni…

10426633_1421692538113861_6056411630037252572_n

A tésztához:
100 gr daràlt dió,
60 gr mandulaliszt,
40 gr kókuszliszt,
2 tojàs,
1 ek méz (eritrittel helyettesíthető),
késhegynyi szódabikarbóna,
csipet só,
1 citrom reszelt héja és egy kis leve.

A hozzávalókat összekevertem majd teavajjal és kókuszliszttel kikent pite formàban egyenletesen eloszlattam.

A töltelékhez:
45 dkg magozott meggy,
1 nagy alma lereszelve,
2-3 ek eritrit (ízlés szerint).

A hozzávalókat összeforralom majd hozzáadok 1 ek útifűmaghéjat, amitől bekocsonyàsodik.

A tésztàt külön 12-15 percig 180 fokon sütöm, míg el nem kezd barnulni. Majd a sütőből kivéve ràöntjük a meggyes-almás szószt, amivel tovàbbi 5-7 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ha a meggyet barackra váltjuk, akkor kicsit hasonlít a zserbóra…

A képen látható pite tetején díszítésnek egy kis tészta maradék van elszórva.

-HelloPaleo-

Narancsos-csokis álom muffin

10389362_1421684081448040_833946701858599225_n

Hozzávalók 12 muffinhoz:
3 tojás
1 érett banán
8 dkg eritrit
1 kk foszfátmentes sütőpor
1 narancs reszelt héja és kis leve
2 dkg natúr kakaó
5 dkg 85%-os étcsokoládé
5 dkg kókuszzsír
4 dkg mandulaliszt
2 dkg kókuszliszt

Az étcsokit felolvasztjuk a kókuszzsírral együtt egy tálban. A többi hozzávalót a lisztek kivételével csomómentesre keverjük. Ehhez hozzáadjuk a csokis masszánkat és végül a liszteket. 175 fokon 25-30 percig sütjük.

Ez a muffin az egyik kedvencem, a narancsos étcsokoládét juttatja eszembe…Próbáljátok ki, nem lehet abbahagyni, de vigyázat, tényleg nem! 😉

-HelloPaleo-

1 4 5 6