35 éves a kiskanizsai Puncs fagyizó

Azt hiszem, bátran kijelenthetem: talán nincs olyan kanizsai, aki ne járt volna a Puncsban, vagy legalább ne hallott volna róla. Horváth Ferenc, vagy ahogy sokan ismerik a városban, Mákos Feri 1985-ben nyitotta meg kiskanizsai fagyizóját szintén szakmabeli feleségével.

A ma már mondhatni kultikusnak számító hely az elmúlt 35 évben országos hírnévre tett szert. Hosszan sorolhatnánk azokat a művészeket, sportembereket, akik a régi idők kedvenc ízei, így a csoki, vanília, puncs, citrom mellett az épp aktuális slágereket, a bodzát, sóskát, fügét, vagy épp Messi kedvencét is megkóstolták – írta Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

Az ország kedvenc fagyizójának is megválasztott Puncs tulajdonosát szerdán köszöntötte a 35 évvel ezelőtti nyitás alkalmából a városvezető.

Balogh László “Mákos” Ferinek és családjának azt kívánta, még hosszú éveken át legyen egészségük, erejük és kitartásuk a sajátos ízvilágú fagylaltok elkészítéséhez.

(Fotó: Gergely Szilárd)

Zala Megyei Fogyasztókért címet nyert a kiskanizsai Puncs Fagyizó – Dél-Zala Press

Gazdára talált az egyik 2018-as Zala Megyei Fogyasztókért díj, amelyet az idén a Horváth Ferenc vezette kiskanizsai Puncs Fagyizó nyert meg. A díjra a Zalai Hírlapban lehetett szavazni.