Dél-Zala Press

Magyarország a nyári szórakozás paradicsoma, vagyis inkább paprikája

Magyarország megannyi remek program lehetőséget kínál 2022 nyarán, azt is mondhatnánk hogy a nyári szórakozás paradicsoma lesz. Minden korosztály megtalálhatja a maga számára emlékezetesnek ígérkező eseményeket, és abban is biztosak lehetünk, hogy mi sem akarunk ki maradni a sok jóból. 

Kedvünkre válogathatunk a hosszú listáról attól függően, hogy éppen milyen fajta kikapcsolódásra vágyunk. Ha esetleg a kimerítő hetek után szeretnénk úgy indítani a nyarat, hogy egy kellemes esti éjszakát nyugodtan, ülve, nevetéssel avagy örömkönnyekkel megaranyozva a családdal és barátokkal töltünk, látogassunk el a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. Egy hűvös nyári estén a megvilágított margitszigeti víztorony fénye világít hátunk mögül és előttünk pedig egy olyan ikonikus musical darab mint az Elizabeth avagy Mozart van színpadra állítva. Feltéve hogy kisgyerekekkel érkezünk, számos bábszínházi előadásra is tudunk jegyet venni ide. Ha azonban az elmúlt évben felgyülemlett feszültséget másképpen szeretjük levezetni, netalántán hangos zenével, sok tánccal és felfrissítő fröccsökkel a kezünkben akkor választásunk hamar a Budapest Parkra eshet. Itt aztán összegyűlik Magyarország apraja-nagyja és együtt tapossa a ritmust a közönség soraiban olyan bandák zenéire mint a Wellhello, Scooter és Rúzsa Magdi. Igazán lesz alkalmad ereszd el a hajad féle szórakozásra hiszen a hely szlogenje sem véletlenül Hagyd kint a valóságot”. És még akkor is, ha visszatértél a szállásodra, tovább hallgathatod a hangos zenét, miközben online játékokat játszol, és kihasználhatsz néhány bónuszajánlatot néhány weboldalon, például a https://xn--betbnuszkd-jbbf.com/ oldalon, mielőtt aludnál.

Azonban akinek ettől a zenei világtól eltérő ízlése van és az esti táncolást a hajnali bulizás váltja inkább fel egy ennél sötétebb, led lámpákkal megvilágított helyen, nekik személy szerint elsőként az A38-as hajót ajánlanám. Egyike azoknak a különleges klubhelyiségeknek amelyekben minden megtalálható ami egy jó szórakozóhelyen kell és mégis ad egy kis extra élményt a tény, hogy a helyszín maga egy hajón van. Bulizd át az éjszakát és ne is indulj el az első hajnali 4 kor induló vonathoz, amíg olyan eseményeken vagy jelen mint a Tesco Disco hallgathatsz indie zenétől kezdve modern elektróig bármit is. Ha téged mégis inkább a 30-as évek swing és jazz mozdulatai csábítanak fel a táncparkettre és segítenek egy nagyot ropni a kedveseddel célozd meg a Budapest Jazz Clubot, ahol bizony kétségtelenül felcsendülnek majd a legfülbemászóbb trombitaszólók is. 

De hogy is lenne ereje egy jó magyar embernek ilyen-féle táncolásra, ha előtte nem tömte tele jól a bendőt. Bizony erre is bőven adatik lehetőség, de finomakat enni is társaságban a legélvezetesebb egy kis pálinkával utána letisztítani a torkot pedig már szinte természetes. Ezért is kihagyhatatlanok a nyári falunapok, ahol egy babgulyás mellett a mulatós zene is garantált. A Nagyszénási Falunapon ezek a zenék és még további magyar énekesek, mint Opitz Barbi, na meg az esti tűzijáték fogják felrobbantani a színpadot. Lakmározásra lesz lehetőség augusztusban is a Mesterségek Ünnepe során, nem is akárhol. A Budai vár ad teret ennek a csodás eseménynek, ahol olyan magyaros ételek közül válogathatunk majd mint a tejfölös, lilahagymás, szalonnás kenyérlángos avagy egy jó magyar kolbász piros paprikával miközben csodáljuk a szebbnél-szebb műveket felsorakoztatva a különböző standokban. Ilyenkorra már bizony az idei év ország tortáját is ki szokták hirdetni, ezért lesz mód ebből és a többi versenybe résztvevő torta közül is majszolni ha már arrafelé járunk. 

Nem utolsó sorban, nemzetközi előadók sorra, megannyi csodás program, szabadság, napsütős tömegben várakozás alatt szerzett új barátságok, és egy héten keresztül reggeltől reggelig tartó bulizás: mind ez jellemzi a Sziget Fesztivált ami idén két év kihagyás után ismét megszervezésre kerül. A különböző színpadok és sátrak biztosítják a zenét mindenki számára. Nagyszínpadon láthatunk majd olyan világhírű előadókat is mint Arctic Monkeys, Stromae és Justin Bieber.

Exit mobile version