Dél-Zala Press

Hogyan válassza ki a megfelelő védőruházatot?

(x) A megfelelő védőruházat kiválasztása a védelem érdekében mindig az adott munkakörre kell történjen a kockázatok körültekintő felmérését követően. Így biztosítható ugyanis a munkavállalók biztonsága a balesetek, sérülések megelőzése érdekében.

A munkakörnyezet kockázatértékelése a legjobb és egyetlen járható útja annak, hogy munkaadóként az igényeket felmérje. Ahhoz, hogy a legjobb munkaruházatot kiválaszthassa, érdemes egyeztetni a munkavállalókkal is, akik viselni fogják, hiszen az ő elégedettségük a munkakedvük és -hatékonyságuk alapja. A kényelem pedig a biztonság mellett a legfőbb szempontok egyike.

A megfelelő munkavédelmi ruházat kiválasztása

A munkaruházati piacon rengeteg cég szerepel áruválasztékával, minőség és ár tekintetében rendkívül nagy a szórás. Az Épkézláb Munkaruha webáruház munkaruházat kínálatában a legnagyobb nemzetközi márkák termékei szerepelnek, amelyek egytől egyig megfelelnek a magyarországi és uniós normáknak, és lefedik a különböző speciális, lángálló és antisztatikus, valamint jól láthatósági munkaruházati kategóriákat is.

A legfontosabb szempont a biztonságos munkakörnyezet biztosítása. A megfelelő képzés biztosítja, hogy minden alkalmazott tudja, hogyan végezze a feladatát anélkül, hogy saját magát és másokat veszélynek tenné ki. Ugyanilyen fontos a dolgozók kiváló minőségű védőruhákkal való felszerelése, amelyek segítenek a munkahelyi sérülések minimalizálásában.

Védőruházatok típusai

Mire figyeljen még a munkaruházat kiválasztásánál?

Számos tényezőt kell figyelembe venni a praktikus védőruházat kiválasztásakor. Az iparág, a méret, a kényelem, a járművek, az éghajlat és a veszélyeztetettségi szint mind befolyásolják a döntést. 

A ruhához csatlakozó más egyéni védőeszközök védelmi képességben azonosak legyenek a ruházattal. Mindig minőségi és tartós ruházatot válasszon.

Exit mobile version