Dél-Zala Press

Autóvásárlás: lízingeljünk vagy vegyünk fel hitelt?

(X) Egy autó megvásárlása jelentős beruházással jár. Akár használt, akár új, nem elég csak jót és jól választani a kínálatból, hanem az anyagi kérdésekben is optimálisan kell dönteni, főként, ha nem áll a rendelkezésünkre az autó vásárlásához szükséges összeg.

Mit tehetünk, ha nincs elég saját tőkénk?

A válasz kézenfekvő: az autóvásárláshoz vagy autóhitelt kell felvennünk – ami jelen esetben személyi kölcsön felvételét jelenti -, vagy lízingelnünk kell az autót. Ez a két, alapjaiban teljesen eltérő hiteltermék az, amely a rendelkezésünkre áll, annak eldöntése pedig, hogy a számunkra melyik a kedvezőbb, sok mindennek a függvénye. Függ a vásárolandó gépjármű korától, típusától, az anyagi körülményeink adta lehetőségektől (pl. állandó munkahely megléte). Mindkét hitelformának megvannak a maga előnyei és hátrányai is, ezek ismerete sokat segít majd a jó döntés meghozatalában.

Mi a lízing?

A lízing egy olyan eszközfedezetű finanszírozási forma, ahol a lízingelt autó a finanszírozás teljes futamideje alatt a lízingcég tulajdonában marad.

A lízing előnyei

A lízing hátrányai

Az autóhitel 

Az autóhitel ma már mint hitelforma nem létezik – tulajdonképpen a személyi kölcsönt értjük a megfogalmazás alatt. Az akolcson.hu-n, a banki ajánlatok piacterén számos érv szól a személyi kölcsönből finanszírozott autóvásárlás mellett.

Az autóhitel előnyei

Az autóhitel hátrányai

Egy autó megvásárlása mindig jelentős döntés és befektetés. Azt, hogy kinek melyik finanszírozási lehetőség a legideálisabb, sokszor csak szakértő bevonásával lehet eldönteni.

Exit mobile version