A térkövek is tudnak újat mutatni

(x) A térkövek környezetünk egyik legszebb funkcionális díszítőelemei. Egy térkövezett terület már önmagában igényességet és eleganciát sugároz. Ideális választás otthonunk egyedi megjelenésének kialakítására, sokat tud hozzáadni az összképhez. A térkövek fejlődése nem állt meg az elmúlt években, a felhozatal folyamatosan bővül és jelennek meg újabb változatok.

Költséghatékony és egyben tartós térkövek

Az esztétikus, természetes hatású megjelenés csupán a mérleg egyik oldala. A másik oldalon ott van az a tévhit, hogy a térkövezés drága mulatság, és csak a luxus házak esetében elérhető. Ez nem igaz, elég csak megnézni például a Barabás Téglakő Kft. árait. Külön kiemelnénk a felhozatalból az egyik saját szabadalmukat, a Téglakövet, amelyet szintén elérhető áron kínálnak és tökéletes választás térburkolatok építéséhez, járdák kialakításához, sőt, használható falazatok, oszlopok, lábazati elemek elkészítéséhez is.

A Téglakő emellett ideális választás garázsfeljárók és teraszok burkolására, de gyakran alkalmazzák pillérek és kerítések kivitelezéséhez is. Ha valaki igazán kreatív megoldást keres, bátran használja egyedi kialakítású grillezők, szalonnasütők, kerti csapok építéséhez.

A prémium minőség nem áll meg itt, ugyanis a Téglakő mellett megjelentek a cég Rába és Fuerte fantázianévre hallgató térkövei is, amelyek szintén kiválóan alkalmasak teraszok, udvarok, gépkocsibeállók burkolásához. Válasszuk bármelyik térkőfajtát, autóbeálló esetében fokozottan figyeljünk oda arra, hogy ez a terület nagy terhelésnek van kitéve, így gondoskodni kell a térkő alatti ideális rétegrend kialakításáról, valamint használjunk vastagabb köveket. Ha nem figyelünk oda ezekre a pontokra, akkor könnyen megsüllyedhetnek a felület egyes részei, ami a talajt egyenetlenné változtatja. A kényelmetlen használat mellett, ilyen esetben a térkövek rendszerint megsérülnek, szélük le is töredezhet, ami esztétikailag is kifogásolhatóvá teszi a felületet. 

A térkőminták végtelen tárháza

Legyen szó az újdonságokról, mint a Fuerte vagy a Rába, vagy beszéljünk a Téglakőről, ezek a térkövek nemcsak méretben, de színek tekintetében is eltérőek, így mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára ideális burkolatot. A paletta nagyon széles, ezáltal kifejezetten változatossá tehető a felületkialakítás. Beépíthetjük egy adott termék több színárnyalatát  vegyesen, de az is emel a megjelenés minőségén, ha eltérő felületű és méretű térköveket kombinálunk.

Utóbbira kézenfekvő megoldást jelentenek az eleve többméretű, ún. kombi térkövek, amelyek már alapból 3-4 különböző méretben érkeznek a raklapon. Ám itt fokozottan oda kell figyelni a lerakásra, mert bár ezt véletlenszerű, random módon javasolják, azonban ügyelni kell arra, hogy minden méretből arányosan fogyjon a palettáról. 

Az alapozás mindennek az alapja

Még mielőtt nekifogunk magának a térkövezésnek, ne feledkezzünk meg az alapozásról, mivel ez nagyban befolyásolja az egész folyamat minőségét. A földterületet egységesíteni és tömöríteni kell, csak ezután rakhatjuk le a térköveket. Ellenkező esetben a térkövek hajlamosak kilazulni, ami nemcsak a megjelenést és a felület minőségét rontja, de balesetveszélyt is okozhat.