A megfelelő rácsvédő kiválasztása

(x) Vannak olyan babaholmik, amiket nem lehet elég korán beszerezni, mert már az első naptól fogva szükség van rájuk. Többek között ide tartozik a rácsvédő is, ami nem más, mint egy kellemes tapintású anyag, ami védelmet biztosít a picinek a kiságyban. 

Mitől kell megvédeni? Nos, az a helyzet, hogy a babák előszeretettel izegnek-mozognak alvás közben. Emiatt pedig gyakran előfordul, hogy közel kerülnek az ágy rácsaihoz, amibe könnyen bele tudják ütni a kezüket, fejüket. Kivéve, ha rácsvédőt használsz, az ugyanis megakadályozza, hogy a pici hozzáérjen a lécekhez. 

Ha még nincs ötleted, hogy hol érdemes vásárolnod, akkor nézz körül a Baby Inside Babatermékek rácsvédői között! Itt kizárólag magas minőségű, 100%-ban bababarát anyagból készülő változatokat találsz, amik nem csak puhák, hanem szépek is.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mi alapján érdemes kiválasztanod a minden szempontból megfelelő rácsvédőt, akkor olvass tovább. Ebben az írásunkban elmondjuk, hogy miért van szükség erre a hasznos kiegészítőre. Továbbá arról is beszélni fogunk, hogy milyen fajtái vannak és mikor melyiket érdemes választani. 

Miért van szükség rácsvédőre?

Talán veled is előfordult már, hogy este a babádat gondosan elhelyezted a kiságy közepén, reggel mégis a szélén ébredt. Ez azért lehetséges, mert a picik gyakran forgolódnak, mozognak alvás közben is. Különösen igaz ez a mozgékony babákra, akik nem bírnak megmaradni egy helyben. 

Ilyenkor szükség van egy megfelelő kialakítású rácsvédő használatára. Ez ugyanis megvédi a babát attól, hogy beüsse a fejét az ágy léceibe vagy kidugja a kezét két rács között. Bármelyik is történik meg, az kellemetlenséggel vagy akár fájdalommal is járhat.

Milyen fajtái vannak?

A rácsvédőknek többféle típusa van attól függően, hogy milyen a kialakításuk, formájuk, illetve hol és hogy lehet használni őket. A hagyományos típusokat csak a kiságyban tudod használni, mert a szélein lévő kötőkkel tudod rögzíteni a rácshoz. Ezek között találsz olyat, ami teljesen körbeér, illetve olyat is, ami csak oldalt, illetve a fejrészhez illeszkedik.

A másik kategóriába a fonott rácsvédők tartoznak, amik két szálból fonással készülnek. Ezeket nem kell rögzíteni a rácshoz, elég csak a kiságy széléhez tenni őket. Mivel vastagabbak, ezért nem mozdulnak el a helyükről. Ezeket a fajtákat a kiságyon kívül is lehet használni, például akkor, amikor a picit az ágyra fekteted.

Melyiket válaszd?

Mindenképp olyat válassz, ami bababarát anyagból készül, vagyis ami nem irritálja a pici bőrét. Ezenkívül érdemes figyelned a rácsvédő hosszúságára és persze a színére is, hiszen úgy az igazi, ha passzol a többi kiegészítőhöz.

Ugye milyen izgalmas, hogy mennyire sokféle rácsvédő közül tudsz választani? Először is nagyon fontos, hogy olyan anyagból készüljön, ami minimális mértékben sem irritálja a pici bőrét. Ezek után pedig már csak azt kell eldöntened, hogy melyik stílusú változat tetszik, illetve hogy csak a kiságyban szeretnéd-e használni.