Üzleti tervezés

Ha nemcsak megbízható könyvelőt keres, széles szakmai háttérrel rendelkező szakemberek és tanácsadók támogatják Önt, , így vállalkozása biztosan látható eredményeket fog felmutatni. A partnereik érdekét a saját magukénak tekintik, mindent megtesznek azért, hogy cége a lehető legsikeresebb legyen, és a legjobban működjön.

Az üzleti terv készítése elengedhetetlen, ha új és innovatív projektekbe akar belevágni, ezek úgyszintén segítenek a siker elérésében. A hatékony üzleti tervek többféle forgatókönyv átgondolását segítik, így a lehetőségek figyelembe vételével segítik meghozni az optimális döntést.

A startupok és induló vállalkozások esetében elengedhetetlen a stratégiai tervezés, de ha felelősen gondolkodó cégvezetőkről beszélünk, akkor ez minden új induló projekt esetében elmondható. Ugyanakkor nemcsak induló vállalkozásoknak van szüksége üzleti tervezésre, már meglévő vállalkozás esetén is elengedhetetlen pl.: újabb piaci termékek bevezetése, további piaci terjeszkedés, hitel vagy új befektető belépése esetén.

A reális üzleti tervek az érdekelt felek számára feltárják a kockázatokat és a kiadásokat tárják, így biztos adatokkal támasztják elő a döntéseket. A jól összeállított üzleti terv segít a bevételek optimalizálásában és az erőforrások kihasználásában, valamint a két tényező megfelelő összehangolásában. A kitűzött célok teljesülését a lépésekre bontott megvalósítási folyamat teszi lehetővé, mely részletesen kitér az erőforrások biztosítására, a szükséges tőke összegére és a fedezeti pont megállapítására.

A készpénzáramlás, vagyis a cashflow az üzleti terv fontos részét képezi. A tényeket összevetve feltárja a kockázati tényezőket, tükröt tart a vállalkozás elé, és tovább erősíti a működő megoldásokat. A pénzáramlási táblázatok és a tapasztalt szakemberek által készített üzleti tervek azon túl, hogy valós képet mutatnak, a vállalkozás érdekét is figyelembe veszik, így támogatják a tudatos és hatékony cégvezetést. Az adminisztráció kiszervezésével lehetővé válik saját cégvezetési gondjainak csökkentése és emberei túlterheltségének mérséklése, amely segítséggel a gyorsabb fejlődés valósulhat meg.