Új szabályok a nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézményben!

Tisztelt Kanizsaiak!

Tegnap megkezdődött a járvány elleni védekezés második szakasza, új szabályok léptek életbe vidéken. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél az, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet és ezután is elkerüljük a járvány berobbanását.

Lassan újraindul az egészségügy – a Kanizsai Dorottya Kórházhoz hasonlóan az Egészségügyi Alapellátás Intézmény is új szabályok szerint működik.

Stimeczné Dr. György Bernadette intézményvezetőtől azt a tájékoztatást kaptam, hogy a rendelőkben, tanácsadókban kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban fogadják a betegeket.

Kérik az időpontok szigorú betartását, mert a tömeges megjelenés csak így kerülhető el.

Az időpontjukról elkésőket nem tudják ellátni, ez esetben új időpontot kell kérni.

A felnőttek lehetőleg kísérő nélkül, a gyerekek maximum egy kísérővel érkezzenek.

Kérik a betegeket és kísérőiket, hogy a váróban/tanácsadóban viseljenek maszkot vagy orrot-szájat takaró kendőt, és tartsák be a 1,5-2 méteres távolságot!

A személyes találkozást nem igénylő, adminisztratív jellegű ügyek intézése (táppénzre vétel, igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok, stb.) továbbra is telefonos konzultációval történik.

Az Egészségügyi Alapellátás Intézmény az adminisztratív feladatokat a kéréstől számított 5 munkanapon belül teljesíti.

Stimeczné Dr. György Bernadette intézményvezető nevében is köszönöm eddigi példaértékű együttműködésüket! Kérem, hogy az egészségügyi alapellátásban elrendelt intézkedéseket tartsák tiszteletben! – tájékoztatott kedden Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.