Magyar bajnok a kanizsai Molnár Flóra

Március 27-30 között rendezik meg Debrecenben a CXXI. Úszó Országos Bajnokságot, ahol rajthoz állt az USA-ban egyetemistaként tanuló nagykanizsai Molnár Flóra is.

Flóra hétfőn érkezett haza az Egyesült Államokból és a Debreceni Sportuszodában zajló verseny második napján 50 méter pillangóban indult, ahol 26,83 másodperccel az első helyen végzett, így magyar bajnok lett.

(Középen a a nagykanizsai Délzalai Vízmű SE sportolója, Molnár Flóra. Fotó: Magyar Úszó Szövetség – Magyar Úszóválogatott – Facebook )

Begörcsölt lábbal is aranyérmes lett Flóra

A versenyen második lett Bordás Beatrix (Hullám 91 ÚE) és a bronzérmet Touretski Sasha a Győri Úszó SE sportolója érdemelte ki.

A verseny után az M4 sport élő adásában Molnár Flóra többek között azt mondta, az előző napi 50 méter gyorson elért eredménye után nagyon örül az aranyéremnek, amit úgy harcolt ki, hogy a hajrában a lába is begörcsölt.

Varga Dominika is indult kanizsai színekben

(Varga Dominika. Fotó: Facebook)

Flórán kívül a DZVSE egy másik női sportolója is képviselte a dél-zalai város sportegyesületét Debrecenben.

Női 50 méter pillangón a csurgói Varga Dominika is rajthoz állt. Polgár Sándor edző tanítványa 27,42-es időeredménnyel a hetedik lett a hazai úszó ob-n.