Dobogós lett a 9 éves kanizsai crossmotoros

Gyönyörű környezet, egy hatalmas erdőség közepén, egy irgalmatlanul nehéz hegyi pálya és, ha ez még nem volna elég, akkor a 2. futamra eső.
A helyszín Dolina Pod Kalom (Sentvid), Szlovénia és Horvátország közös, nyílt motocross bajnokságának 2017 évi utolsó, záró fordulója.
Itt versenyzett vasárnap (09.24.-én), a 65 cmm-es kategóriában, a 10-12 évesek között a még mindig csak 9 éves nagykanizsai crossmotoros Horváth Ádám.

 

A Zrinyi Miklós Általános Iskola 4/b osztályosa, a Kanizsa Motocross SE versenyzője itt is és ismét bizonyította tehetségét és szívósságát, mert minden nehézség ellenére: 3. edzésidőt motorozott, majd az 1. futamban – még száraz pályán – 2., aztán az eső miatt sárossá vált pályán a 2. futamban 3. lett. Ez összesítésben 3. helyezést és 42 pontot ért.
Ezzel együtt, az idei 9 versenyén 5-ször állhatott már fel a dobogóra!

Sokkal nagyobb teljesítmény ez, mint amit az év elején vártak maguktól, mert Ádám motoros tudásának és versenyképességének a fejlesztése érdekében, az eredményesség szempontjából tulajdonképpen beáldozták ezt az évet és majd csak jövőre várták a dobogós helyezéseket. Egyszerű oka van ennek, mert 2-3 évvel idősebbek között, egy vezetéstechnikailag teljesen más (kuplungos, váltós, nagyobb, erősebb és így gyorsabb) motorral kell helytállnia itthon és külföldön egyaránt.
Persze megkapja a segítséget is, hiszen az édesapja mindig nagyszerűen felkészített, ütőképes és üzembiztos motort tesz alá, a család többi tagja pedig biztosítja a nyugodt, családi hátteret.

 

Az iskolája is maximálisan segíti Őt, hogy a tanulásban se maradjon le a többiektől.
Korlátjuk pillanatnyilag egy van és pedig az, hogy még mindig nem sikerült Nagykanizsán kialakítani egy olyan szponzori hátteret, amely megfelelő pénzügyi támogatással biztosíthatná azt az anyagi keretet, amire pedig szükségük lenne ennek a rendkívül pénzigényes sportágnak a még magasabb szinten való, eredményes megvalósításához.

 

Talán érdemes lenne elgondolkodni a nagykanizsai önkormányzatnak, és azoknak a gazdálkodó szervezeteknek a vezetőinek is, akik ezt megtehetnék, hogy vajon ők nyújtanak-e annyi segítséget, mint amennyit ez a kis srác és a mögötte lévő család tesz akkor, amikor ilyen eredményesen képviseli a nemzetközi versenyeken Nagykanizsát is!

Köszönik viszont azoknak a támogatását, akik bízva bennük, ebben az évben is segítik őket: PANNON MECHANIKA Mérnöki és Szolgáltató Kft., Lukács és Fia Kft., FERROKOV Vas-és Fémipari Kft. Segesd, Hostel Homer Prága, Dénes Sándor NMJV polgármestere, László Mihály LM Suspenzion, Sakál Kipufogó Hahót, Halász Jav-Tech Műhely Nagykanizsa.
(Kép és szöveg: Vízvári József)