Zalai drogdílereket vontak ki a forgalomból

A zalai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak két férfi ellen.
A rendőrségre 2018. május 3-án érkezett bejelentés, hogy Zalaegerszegen, az Ebergényi úton két ember kábítószert terjeszt. A rendőrök mindkét férfi lakcímén házkutatást tartottak, amely során több kábítószer gyanúját keltő anyagot, illetve az előállításhoz szükséges eszközöket foglaltak le.

A rendőrök mindkét férfit elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták ki őket. A büntetőeljárás során szerzett információk és adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanúsítottak más személyek részére is értékesítettek az anyagokból.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság egy 26 éves szentpéterúri és egy 25 éves zalaegerszegi férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás esetében a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, az iratokat pedig átadta az illetékes ügyészségnek.
(Forrás és fotók:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Kanizsai pincéből loptak, lebuktak

A nagykanizsai rendőrök vádemelést javasolnak két 18 éves fiatal ellen.
A két gyanúsított tavaly szeptember 23-a és szeptember 27-e közötti időben bement egy nagykanizsai pincébe, ahonnan különböző szerszámokat, kisgépeket és egyéb használati tárgyakat lopott el
.

A nagykanizsai rendőrök a 18 éves letenyei és nagykanizsai férfiak ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig átadták az illetékes ügyészségnek.
(Forrás és fotó:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A traffipaxozás előzetes bejelentés nélkül is törvényes – állítja a rendőrség

A rendőrség nem jár el törvénytelenül, amikor nem közli előre a közúti sebességellenőrzések helyét és idejét – jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője hétfőn Budapesten.
Óberling József azután tartott sajtótájékoztatót, hogy több hírportál azt írta: az országos főkapitány erre vonatkozó utasítása jogszabálysértő.
A rendőrségi törvény ugyanis előírja, hogy előzetesen nyilvánosságra kell hozni a megfigyelt területre vonatkozó adatokat – érveltek.

(Január 16-án egy BMW-s a megengedett 50 helyett 130-cal hajtott a zalaegerszegi Gasparich utcában. Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A főosztályvezető emlékeztetett: az ORFK tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítják a sebességellenőrzéseket; nem fogják például közzétenni a mérések tervezett helyszínét, és “civil” járművekkel is ellenőriznek.
Hangsúlyozta, hogy a törvény feljogosítja arra a rendőrséget, hogy intézkedéseiről hang- és képfelvételt készítsen, ezt pedig nem kötelessége sem előre bejelenteni, sem táblákkal figyelmeztetni rá.
Felidézte, hogy tavaly az év első nyolc hónapjában harminccal többen haltak meg az utakon, mint 2017 azonos időszakában.
A 2018 egészére vonatkozó előzetes adatok viszont azt mutatják, hogy helyes volt a szeptemberben bejelentett szigorítás, mert az év egészét tekintve 2017-hez képest már nem nőtt a halálos áldozatok száma – emelte ki Óberling József. MTI

Eltűnt egy általános iskolás zalai lány!

A keszthelyi rendőrök a lakosság segítségét kérik Lakatos Dzsenifer megtalálása érdekében.
A Keszthelyi Rendőrkapitányság 20040/157/12/2019. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Lakatos Dzsenifer türjei lakos eltűnése miatt.

A 13 éves lány 2019. január 29-én a zalaszentgróti Koncz Dezső Általános Iskolából engedély nélkül ismeretlen helyre távozott.
Tartózkodási helye jelenleg nem ismert, a felkutatására tett eddigi rendőri intézkedések eredményre nem vezettek.
Lakatos Dzsenifer 150 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszú, szőkésbarna haja, kék szeme van.
A Keszthelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható lányt felismeri és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-83-312-234-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
(Forrás és fotó:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Állvány esett le egy kocsiról, összetört egy Opelt Galambok és Nagyrécse között

A nagykanizsai rendőrök a lakosság segítségét kérik.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 20000/904/2019. általános számon indított eljárást egy közúti közlekedési baleset miatt.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. január 31-én napközben, egy eddig ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú jármű a 7-es számú főút 198+817-es kilométerszelvénynél Galambok és Nagyrécse közötti útszakaszon közlekedett.

A rajta vagy benne szállított fém állványzat rakományát nem megfelelően rögzítette, ezért a közlekedése során az úttestre esett, aminek egy arra haladó Opel típusú személyautó nekiütközött.
Az ismeretlen személy az állványzat leesését követően a helyszínről adatai hátrahagyása nélkül távozott.
Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy aki látta a balesetet, arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy hívja a 06-93-312-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén.
(Forrás és fotók:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Baleset Nagykanizsánál, három sérült

Nagykanizsa külterületén, Kaposvár irányából közlekedett egy nő Ford C-Max típusú személyautóval a 61-es számú főúton pénteken 16 óra 30 perc körül, amikor a 61-es főút és a 6101-es számú út kereszteződésénél balra kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget az egyenesen közlekedő Daewoo típusú gépkocsinak és összeütköztek.
Az ütközés erejétől a Ford nekiütközött egy Fiat Stilo típusú gépkocsinak is.
A balesetben két személy könnyű, egy fő súlyos sérülést szenvedett.
(Forrás és helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)
A 22 éves Varga Flórát keresik a zalai zsaruk

A Lenti Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri Varga Flóra megtalálása érdekében.
A Lenti Rendőrkapitányság 20020/157/47/2018. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Varga Flóra lenti lakos eltűnése miatt.

A 22 éves nő 2018. március 10-én otthonából ismeretlen helyre távozott.
Tartózkodási helye jelenleg nem ismert, a felkutatására tett eddigi rendőri intézkedések eredményre nem vezettek.
Varga Flóra 160 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszú, barna haja, barna szeme van, hosszúkás arcú.
A Lenti Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható nőt felismeri és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-92-351-004-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
Forrás és fotó – Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Éveken át illegálisan váltott valutát két nagykanizsai férfi

A zalai rendőrök egy 56 éves és egy 62 éves helyi férfit értek tetten Nagykanizsán.
A nyomozók január 29-én (kedden) 10 órakor érték tetten azt a két helyi férfit Nagykanizsán, az egyik áruház bejáratánál, akik feltehetően több éve folytattak illegális valutaváltási tevékenységet.

A rendőrök mindkét személy ruházatát, valamint gépkocsiját átvizsgálták, melynek során több tízmillió forint és külföldi valuta került elő, amit lefoglaltak.
Az egyenruhások a férfiakat elfogták és előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az 56 éves L. János és a 62 éves H. Imre ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.
A két gyanúsított szabadlábon védekezhet az eljárás további szakaszában.
(Forrás, fotó, videó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Eltiltották a vezetéstől a kanizsai férfit, lebukott

A nagykanizsai rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek egy 40 éves helyi férfit.
A járőrök 2019. január 27-én (vasárnap) 13 óra 25 perckor Sormáson, a Kossuth utcában egy 40 éves férfit igazoltattak, aki Nissan típusú személyautóval közlekedett.
A sofőr iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a Marcali Járásbíróság 2020. szeptember 28-ig eltiltotta a járművezetéstől.
A járőrök a férfit elfogták, előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt, a gyorsított bíróság elé állítás érdekében szabálysértési őrizetbe vették.
(Forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

(Fénykép: archív. Rendőrségi ellenőrzés Nagykanizsán. Fotó: MTI/Varga György)

1 2 3 32