Narancsos répatorta sajtkrémmel

Hozzávalók: 20 dkg porcukor (helyett eritrit) és 1 narancs héja lereszelve. 40 dkg sárgarépa lereszelve, 4 db tojás, 20 dkg olaj (helyett kókuszzsír), 25 dkg liszt, 2 lapos teáskanál szódabikarbóna, 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj, ugyanennyi őrölt szerecsendió, 2 lapos teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só.

10527738_537259509733026_7607706208652646194_nAz eritritet, reszelt narancshéjat, a tojásokat és az olajat (kókuszzsírt) jól összekeverjük. Hozzákeverjük a reszelt répát, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
Ezeket jól összedolgozzuk és egy nagyobb (24,26-os) tortaformába öntjük, amit kivajazunk, lisztezünk.
Előmelegített sütőben (alsó-felső sütés, 180 fok) kb. 35-40 percig sütjük.
Ha megsült kivesszük, és hagyjuk a formában kihűlni,.
Krém:
Egy edényben olvasszunk fel kb. 8-9 dkg fehér csokit és 5 dkg vajat. Ehhez adjunk hozzá 30 dkg mascarpone-t, 1 narancs kicsavart levét (és ha szükséges) 5 dkg eritritet. Jól kikeverjük, majd eloszlatjuk a kihűlt torta tetején. Tegyük hűtőbe legalább 15 percre.
Díszíthetjük reszelt narancshéjjal, reszelt étcsokival, mazsolával.

Mi már leteszteltük, nagyon finom!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!!
-FitPoint-

Szólj hozzá a Facebookon!
   
loading...

Vélemény, hozzászólás?