Amit még nem tudtál: a borról

Pirospaprika mellet, a bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően.
A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként fogyasztották, mivel úgy tartották, a bor fogyasztása megvéd az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen.

Bor kedvelők és persze azok is figyeljenek, akik kevésbé kedvelik e nemes italt, mert jönnek a jó tulajdonságok:

Az ideális napi mennyiség férfiaknál 200-300 ml, míg nők esetében 100-200 ml.

– kardiovaszkuláris betegségek ellen véd (szív- és érrendszeri megbetegedés)
– magas antioxidáns tartalom, erősítik a C- és az E-vitamin antioxidáns hatását is
– összkoleszterin szintet csökkentik
– vérrögök kialakulásának megakadályozása
– vérszegénység orvoslására

Nem győztünk meg a vörösbor fogyasztásának jótékony hatásairól, gyere be a Biocentrumban és mondunk más alternatívát!

Bővebb információ érdekében kattints ide.

vörösbor

-BioPatika – Kanizsa Centrum-

Szólj hozzá a Facebookon!
   
loading...

Vélemény, hozzászólás?