Késsel sebezte meg a hajléktalant a kanizsai rabló

A 29 éves, Nagykanizsán élő, többszörösen büntetett előéletű hajléktalan férfi augusztus 9-én 21.30 és 22.00 óra közötti időben egy nagykanizsai parkban rendszeresen éjszakázó szintén hajléktalan sértettet, hogy tőle szeszesital vásárlása céljából pénzt szerezzen.
A sértett éppen a padon feküdt és aludni próbált, amikor a terhelt oda lépett hozzá és megkérdezte, hogy nem tudná-e 200 Ft-tal kisegíteni, mire a sértett közölte, hogy nincs pénze, még nem kapott nyugdíjat, így segíteni nem tud.

(Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A férfi ettől ingerült állapotba került és ököllel ütni kezdte a sértett fejét, majd a zsebéből elővett egy 9 cm pengehosszúságú részben recés élű, összecsukható kést, és továbbra is pénzt követelve bökdösni kezdte a sértettet, majd a hátán mindkét oldali lapocka tájékon hat alkalommal, míg egy ízben a jobb oldali felkarján is megszúrta.
Ezután rángatni kezdte a sértettet, hogy hozzáférjen a rácsatolt övtáskájához, majd miután azt megszerezte, pénz után kutatva annak tartalmát kiszórta.
A táskában azonban nem volt készpénz, ezért a terhelt a sértett által ekkor viselt kabátok zsebeit kezdte el átkutatni, azokat kiforgatta, míg végül a legalsó kabát jobb külső zsebében 2 db Fecske szivarka dobozt talált, az egyik bontatlan volt, míg a másikban egy szál cigaretta valamint a sértett 115 Ft-ja volt.

A férfi csak ezt követően hagyott fel a sértett bántalmazásával, majd a bontatlan 470 Ft értékű Fecske cigarettát, illetve a bontott dobozban lévő készpénzt az egy szál cigarettával együtt magához vette és a helyszínről távozott.
A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos szúrva-metszett sebzéseket szenvedett el, mely sérülések összességükben 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülésnek minősülnek.
A férfi letartóztatásban van, ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség – értesült honlapunk dr. Jánky Judittól a Zala Megyei Főügyészség ügyészétől, helyettes szóvivőtől.

18 év alatti lányokat is futtattak

A vád szerint az I. rendű vádlott (férfi) 2011-2016. években részben nagykorú, részben pedig 18. év alatti lányokat futtattak örömlányként.
Őket általában Németországba utaztatta, s ott apartmanokat bérelt, hirdetéseket adott fel, fogadta a kuncsaftok hívásait.

Mindebben közreműködött a férfi akkori élettársa, a II. rendű vádlott is.
A nő elsődlegesen a lányok tevékenységét felügyelte, illetve összeszedte tőlük a pénzt.
Az I. és II. rendű vádlottak ebből a bevételből finanszírozták a tevékenységet, a pénz nagy részét azonban Magyarországon élték fel.
Az I. rendű vádlott fenti tevékenységét alkalomszerűen Magyarországon is folytatta oly módon, hogy a lányok egy részét Zala megyei lakóhelyére (Pacsára) költöztette, ahonnan őket férfiaknak kiközvetítették.
H. M. és társai tárgyalására hétfőn kerül sor Zalaegerszegen.
A vád többek között kerítés bűntette, az elsőfokú, előkészítő ülésen a vádlottakat hallgatják ki – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Életveszélyes sérülést okozott Kanizsán, 6 évet ül miatta

A Zalaegerszegi Törvényszék ítéletet hozott annak a zalai férfinak az ügyében, aki haragosának egy baseball ütővel okozott koponyatörést.
A bíróság által megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott 2017 nyarán szerelmi viszonyt létesített a sértett feleségével, aki emiatt elköltözött férjétől az I. rendű vádlott édesanyjához (II. rendű vádlotthoz). A két férfi között emiatt feszült viszony alakult ki. Ezt megelőzően az I. rendű vádlott korábbi nézeteltérésük miatt háza felgyújtásával is megfenyegette a sértettet.2017 júliusában a sértett utasokkal együtt Nagykanizsára indult vásárolni, amikor haragosát meglátva kiszállt az autóból. A férfiak szóváltásba keveredtek, majd dulakodni kezdtek. Ezt meghallva a II. rendű vádlott is kijött a házból egy téglával a kezében. Ekkor a sértett visszaült az autóba és elindultak. Pár méter megtétele után azonban a nő a gépkocsi után dobta a kezében lévő téglát, amivel betörte a jármű hátsó szélvédőjét, veszélyeztetve ezzel az autóban ülők testi épségét.
Ezután a sértett ismét kiszállt az autóból és visszaindult a vádlottak háza felé. Időközben az I. rendű vádlott magához vett egy 80 centiméteres baseball ütőt, amellyel fejbe ütötte a sértettet, melynek következtében a férfi életveszélyes koponyatörést szenvedett.

Az eljárás során a vádlottak azt vallották, hogy a sértett sérülését nem ők, hanem az akkor éppen náluk tartózkodó ismerősük okozta. Ezen felül a II. rendű vádlott a kiskorú gyermekét is rávette, hogy hazudjon a bíróságnak: vallja azt, ő hajította a kocsi után a téglát.

Az ítélet meghozatalakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlottak beismerő vallomásait, valamint a II. rendű vádlott esetében azt, hogy több kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. Mindkét vádlott tekintetében súlyosító körülmény volt a több bűncselekmény elkövetése és a büntetett előéletük. Az I. rendű vádlott tekintetében azt is figyelembe vette, hogy a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztések próbaideje és a büntető eljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyben a Zalaegerszegi Törvényszék 2018. december 11-én hozott ítéletet, amelyben bűnösnek mondta ki az I. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, 2 rendbeli hamis vád bűntettében, valamint zaklatás vétségében. Ezért őt 6 év börtönre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A II. rendű vádlottat a bíróság közlekedés biztonsága elleni bűntettben, hamis vád, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek. Ezek miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.
Az ítélet nem jogerős – értesült honlapunk Dr. Bartalné dr. Mentes Judittól a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől.
Előzmények ITT.

Több mint 2,5 milliót csalt ki telefonon

A vádirat szerint még 2016 júliusában B. K. elhatározta, hogy telefonkészülékein keresztül hívásokat kezdeményez különböző sértettek felé.
Őket – többek között – a távközlési szolgáltatónál felmerült problémára, vagy valótlan tartalmú nyereményjátékra hivatkozva rávette arra, hogy az általa megadott, rokonai, ismerősei használatában lévő telefonszámokra különböző nagyságrendű összegeket töltsenek fel.

Több esetben arra is rávette a sértetteket, hogy kiadják bankkártya adataikat.
Ezeket aztán a II. rendű vádlottal együtt egy internetes portálon keresztül történő egyenlegfeltöltések során jogosulatlanul felhasználta.
A sértetteknek okozott kár cca. 2.680.000.-Ft.
B. K. és társa csalás bűntette minősítésű ügyét december 6-án tárgyalják a Nagykanizsai Járásbíróságon – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

A kutyakufár haláljárata

A 29 éves férfi hazájában, Olaszországban rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, ezért 2018. év elején elhatározta, hogy bevételét Magyarországon illegális kutyatenyészetekből származó kölyökkutyák Olaszországban történő értékesítéséből egészíti ki.
2018. május 6. napján a délutáni-esti órákban Torinóból Magyarországra utazott az általa vezetett Alfa Romeo típusú személygépkocsival. Lajosmizsére ment, ahol 2018. május 7-én a reggeli órákban egy ismeretlen, engedély nélküli ebtenyésztéssel foglalkozó személytől 19 uszkár jellegű kölyökkutyát vett át 1000 Euró ellenében.(Fotó: Tetovált Állatmentők – Facebook)

A kutyakölykök életkora a nyolc hetet nem érte el, a jellemzően 4-5 hetes kiskutyákat az anyaállatoktól a férfi jogszabálysértő módon, idő előtt választotta el, továbbá nem gondoskodott a szállításhoz szükséges állat egészségügyi dokumentumokról, a szükséges egyedi azonosító jelzés elhelyezéséről, valamint oltásokról sem.

A férfi a 19 kölyökkutyát a személygépkocsi levegőtlen csomagterében állatszállító boxok nélkül szabadon, összezsúfolva helyezte el, majd még aznap Tornyiszentmiklósra ment, hogy a magyar-szlovén, majd a szlovén-olasz államhatárt átlépve Torinóba jusson. A Lenti Rendőrkapitányság járőrei a gépkocsit 2018. május 7. napján 11.35 órakor ellenőrzés alá vonták, a kiskutyákat lefoglalták, majd állatvédelmi szervezeteknek kiadták.

A férfi az állatok átvételekor minimális mennyiségű, csupán 2-4 kiskutyának elegendő és szükségleteit kielégítő táplálékot adott a 19 kölyökkutyának, azonban a magyar átvételi helyszíntől Torinóig tartó, 11-12 órás időtartamra tervezett út során a kiskutyák további etetéséről, itatásáról, mozgatásáról, a járműben történő levegőcseréről nem gondoskodott.

A bánásmód miatt a 19 kölyökből 14 kiskutya azonnali orvosi ellátást igényelt, 4 kiskutya shockot kapott, őket az állatvédő szervezetek munkatársai az átvételt követően azonnal állatorvoshoz szállították, a 4 kölyökkutya életét csak a gyors állatorvosi beavatkozás mentette meg. A gondos orvosi ellátás ellenére azonban a legyengült immunrendszerű állatok közül 3 héten belül 3 kölyökkutya elpusztult. Az életben maradt kölykök közül többen is egészségkárosodást szenvedtek.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróságon – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

13 éves nevelt lányától született kisfia a nagykanizsai férfinek

A most 37 éves nagykanizsai férfi 2010. augusztusában ismerkedett meg egy nővel, akivel élettársi kapcsolatot létesített, kapcsolatukból egy gyermek született.
A fenti időponttól kezdve egy Nagykanizsa környéki faluban együtt nevelték élettársa korábbi kapcsolatából származó gyermekeit, köztük a 2002. július 12-én született lányt is.(A fotó illusztráció)

A férfi 2015. júliusától Angliában kapott munkát, s mivel a külföldi munkahelyre korán kellett indulnia, azért, hogy a családot a reggeli órákban ne zavarja, 2015. július 07-én nem a lakás hálószobájában, hanem annak nappalijában aludt, és az éjszaka folyamán a 13 éves lánnyal intim együttlétet folytatott.
A Zala Megyei Kórházban 2015. november 18-án történt orvosi vizsgálata során megállapították, hogy a lány 20 hetes terhes.
A lány 2016. március 29-én egészséges fiúgyermeknek adott életet.
Az igazságügyi orvosszakértő a fogantatás legvalószínűbb időpontjaként 2015. július 07. és 2015. július 10. napja közötti időt tette.
A DNS vizsgálat a férfi és az újszülött közötti rokoni kapcsolatot 99,99883 %-os értékkel valószínűsítette.
A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész szóvivője.

A raktárban dugta el a másfél milliót

A vádirat szerint a vádlott 2014. évtől egy fővárosi székhelyű kft. Zala megyei kirendeltségén dolgozott.
A vádlott feladatkörébe tartozott többek között a pénzügyek intézése is.

2015. évben a férfi nehéz anyagi helyzetbe került, így több kölcsönt és személyi hitelt is igényelt.
Jövedelme kiegészítésének érdekében 2017 júniusában munkahelyének házi pénztárából elvette az előző napi bevételt, s azt az üzlet raktár részében eldugta.
Az elrejtett összeget délután magához vette, majd távozott a munkahelyéről.
A későbbiekben a pénzt saját céljára fordította.
A sértettnek okozott kár 1.516.110 forint.
V.A.P. jelentős kárt okozó sikkasztás bűntette minősítésű ügyét csütörtökön tárgyalják a Nagykanizsai Járásbíróságon, ahol elsőfokú előkészítő ülésen a vádlottat hallgatják meg – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Mozgáskorlátozott barátját lopta meg a 70 éves nő Nagykanizsán

Egy 70 éves nő még tavaly október 23-án ismerkedett meg a Nagykanizsa, Berzsenyi Dániel utcában, egy földszinti lakásban élő férfivel.
A sértett egy lábamputáció miatt mozgásában korlátozott volt, így segítségre szorult.
A nő és a férfi között rövid időn belül közeli, baráti viszony alakult ki, ennek során a nő rendszeresen segített a sértettnek, ápolta őt, főzött rá, segített neki bevásárolni, az ügyeit intézni, együtt kirándultak, valamint a nő rendszeresen a sértettnél is aludt.

A kapcsolatuk ideje alatt a nő megtudta, hogy a sértettnek az egyik banknál folyószámlája van, és a közös vásárlások és pénzfelvételek alapján megismerte a bankszámlához tartozó bankkártya PIN kódját is.
A nőnek – pontosan nem tisztázható okból – pénzkölcsönre volt szüksége, a sértett 2018. tavaszán adott is kölcsön két alkalommal a nőnek, aki ezt követően további kölcsönt kért, azonban a sértett a további kölcsönadástól elzárkózott.
Ezt követően a nő 2018. június 27-én délelőtt a sértett lakásában a sértett tudta és engedélye nélkül magához vette a bankkártyáját, majd azzal 12 óra 17 perckor a a bank nagykanizsai ATM-jéből 200.000,-Ft-ot vett fel a sértett folyószámlájáról.
A pénzfelvételről a bank SMS-t küldött a sértettnek, aki ekkor észlelte, hogy nincs benne a pénztárcájában a bankkártyája, majd a sértett telefonon felhívta a nőt, aki – miután visszaért a sértetthez – elismerte, hogy ő vitte el a bankkártyát és ő vett fel azzal pénzt.
A nő 200.000,-Ft kárt okozott, mely nem térült meg.
Az ügyben a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a nő ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Eladta a ki sem fizetett gépeket a kanizsai exfőnök

Még tavaly október 25-én felszámolás alá került egy nagykanizsai székhelyű Kft., amelynek egy 45 éves nagykanizsai férfi volt az ügyvezetője.
A felszámolási eljárás során derült fény arra, hogy a férfi által vezetett gazdasági társaság 2013. május 13. napjától kezdve egy 20 tonnás 7.000.000 Ft értékű Reis stancoló gépet bérelt egy budapesti székhelyű Kft-től, melynek bérleti részleteit kisebb csúszásokkal ugyan, de fizette.

A fenti gépen kívül 2016. március 29-én kelt adásvételi szerződéssel a Kft-től, mint eladótól vásárolt egy 30 tonnás 9. 200.000 Ft értékű ugyancsak Reis típusú présgépet és egy Westofen kemencét a tartozékaival együtt, mely utóbbi vételára 500.000 Ft volt.
A fent említett adásvételi szerződésben foglaltak értelmében az eladó 90 napot biztosított a vevő részére a fenti eszközök vételárának kifizetésére, valamint azzal a kikötéssel élt, hogy az eszközök tulajdonjoga csak a teljes vételár megfizetése után száll át a vevőre.

A férfi a fenti határidő letelte után nem gondoskodott a vételár kifizetéséről, így a gépek nem kerültek a tulajdonába. Ennek ellenére a férfi ügyvéd által készített, 2017. július 05-n kelt adásvételi szerződéssel eladta egy harmadik személynek a tulajdonba nem került fentiekben említett présgépeket és kemencét, azokat sajátjaként, per és tehermentesnek megjelölve értékesítette, azokkal sajátjaként rendelkezett.

Az adásvételi szerződés készítésekor az ügyvédet hamisan arról tájékoztatta, hogy a fenti gépek tulajdonjogát megszerezte, így közreműködött abban, hogy jog létezésére vonatkozó valótlan tartalmú magánokirat készüljön, amit a gépek értékesítése érdekében felhasznált.
A sértett Kft a beszerzett szakértői vélemény szerint 16.700.000 Ft kárt szenvedett, mely a gépek lefoglalásával és kiadásával megtérült.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Szakértőt kérdeznek a brutális kanizsai gyilkosságról

A vád szerint a vádlott férfi és a sértett nő 2014-től álltak egymással szerelmi kapcsolatban.
Gyakran veszekedtek, ami néhányszor tettlegességig fajult.
2017 szeptemberében a nő végleg szakítani akart.

(A gyilkosság helyszíne. Fotó: MTI/Varga György)

A pár a gyilkosságot megelőző napokban Facebookon üzenetekben veszekedett egymással, majd találkoztak a férfi nagykanizsai lakásánál.
Miután a nő megérkezett, a vádlott kirángatta őt az autóból és dulakodni kezdtek.
A nő segítségért kiabált és vissza akart ülni a gépkocsiba. Ekkor a férfi megrántotta, aminek hatására a sértett elesett.
A férfi magához vett egy közelben heverő vasdarabot, és azzal kétszer lesújtott a nő fejére.
A vádlott ezt követően egy 19 cm pengehosszúságú késsel – látva, hogy a sértett életben van – számos alkalommal megszúrta annak fejét, mellkasát, nyakát és hátát.
Eközben a nő segítségért kiabált, amit észlelve az egyik szomszéd kihívta a mentőket. Mindezek után a férfi odalépett a sértetthez és mindkét oldalról elmetszette a nyakát.
A rendőrjárőrök kiérkezésekor a férfi kezében a késsel menekülni kezdett azzal fenyegetőzve, hogy öngyilkos lesz.
A sérült nő a helyszínen életét vesztette, testén összesen 35 külsérelmi nyom volt azonosítható.
A 39 éves N.Tibor emberölés bűntette minősítésű ügyét november 12-én (hétfőn) tárgyalják a Zalaegerszegi Törvényszéken, ahol elsőfokú folytatólagos tárgyalásra kerül sor.
Szakértő meghallgatása várható – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

1 2 3 18