Betonlépcsőnek csapta a kismacskát, majd a folyóba dobta

Egy fiatalkorú lány még tavaly július 23-án, a délutáni órákban a pethőhenyei faluház közelében az utcán talált egy kismacskát, mely egy alibánfai nőé volt.
A lány magával vitte az állatot az egy alibánfai családi ház udvarára, ahol röviddel később ideges lett a macskára, mert az felmászott rá és megkarmolta, ezért az állatot nekivágta a házba vezető betonlépcsőnek, melynek következtében az állat azonnal elpusztult.

(A fotó illusztráció. Pixabay)

A kismacska tetemét egy nejlontáskába tette, majd a közeli Zala hídról a folyó part menti sekély vízébe dobta, ahol 2018. július 24-én az esti órákban találták meg az állatot kismacska tulajdonosainak rokonai.
Az ügyben a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Ukrán verőlegényekkel fenyegetett a kanizsai férfi

Egy visszaesőnek minősülő nagykanizsai , 45 éves férfi 2014. nyarától kezdődően anyagi nehézségekkel küzdött, bejelentett munkahellyel, igazolt jövedelemmel, ingó,- ingatlan vagyonnal, egyéb megtakarítással nem rendelkezett.
A terhelt ezért, hogy bevételre tegyen szert, 2014. nyara és 2015. február hónapja közötti időben több ismerősét is rávette arra, hogy a saját nevükben, de valójában a terhelt részére devizaszámlákat nyissanak.

(A fotó illusztráció. Pixabay)

A terhelt ígérete szerint a számlákra több ezer euró összegben külföldről érkezne átutalás, ezeket kellene felvennie, majd a terheltnek vagy a vele együttműködő más személy részére átadnia a számlatulajdonosoknak, akik ezért cserébe az átutalt összeg 1%-át kapnák jutalékként. A terhelt, aki már korábban is összeütközésbe került a törvénnyel, tisztában volt azzal, hogy a devizaszámlákra érkező pénz bűncselekményből származna, ennek ellenére, az átutalásokból származó anyagi haszna reményében mégis részt vett a számlanyitásokban.

Május hónapban kapcsolatba került a sértettel, aki 2015. február 1. napjáig a fia barátnője volt. Az ismeretségüket kihasználva 2015. január 21-én felkereste a sértettet, és közölte, hogy van egy ajánlata számára, amivel pénzt lehet keresni, majd neki is felvázolta a számlanyitásokban rejlő „üzleti lehetőséget”. A sértett ugyan kezdetben ellenezte, hogy számlát nyisson a terheltnek, de miután a terhelt meggyőzte, hogy az üzlet legális, abba végül mégis belegyezett. A terhelt ekkor jelezte a sértettnek, hogy még további két személyre lenne szüksége, amelyre a sértett a barátait, egy nőt és egy férfit ajánlott.

A terhelt a sértett révén még ugyanezen a napon kapcsolatba is lépett velük, majd őket is rávette, hogy a nevükben devizaszámlákat nyissanak. Ilyen előzményeket követően a terhelt az általa vezetett gépjárművel 2015. január 22-én mindhármukat Budapestre szállította. Itt először a Budapest, Blaha Lujza téren található bevásárlóközpont parkolójába ment, ahol találkozott „Mocsok” becenevű barátjával, aki ezt követően a sértett, valamint a férfi részére is 2-2 db telefont adott át, azzal, hogy a számlanyitások során ezen készülékek hívószámát adják meg. Ezután a társaság kettévált, a sértettet és barátnőjét a terhelt ismerőse, míg a férfit a terhelt kísérte el több, budapesti bankfiókba.

A bankfiókokban a sértett és társai bankszámlákat nyitottak. A számlanyitásokat követően a telefonokat, illetve a számlanyitás kapcsán keletkezett valamennyi banki iratot átadták, majd Nagykanizsára hazautaztak. A terhelt arról tájékoztatta őket, hogy ha érkezik utalás, arról a bank SMS-ben értesíti őt azon a telefonszámon, amelyet a pénzintézetben megadtak, s ha így történik, majd szólni fog és fel kell menniük Budapestre felvenni a pénzt. Utalás egyébként utóbb egyik számlára sem érkezett.

A sértett hazaérkezése után azonban alaposabban átgondolta a történteket, amelyet a szüleivel is megosztott, majd miután ők helytelenítették a számlanyitásokat, a sértett úgy határozott, hogy a számlákat megszünteti, amelyről telefonon és személyesen is tájékoztatta a terheltet, aki azonban ezt ellenezte, ezért azt állította a sértettnek, hogy a számlákat nem lehet megszüntetni, ellenkező esetben 170.000 Ft-ot kell a sértettnek fizetnie „azoknak az ügyvédeknek”, akik őt megbízták, és már ekkor fenyegetni kezdte a sértettet, s miután tudomást szerzett arról, hogy a számlazárási szándékban döntő szerepe a sértett – egyébként nevelőszülőként dolgozó – édesanyjának van, a sértettet megfenyegette, hogy „keres három olyan embert, akik majd azt állítják, hogy az anyja drogot árul”.

A sértett ugyan tartott a terhelt fenyegetésétől, azonban, mivel az édesanyja a lánya érdekében a számlazárást továbbra is erőltette, végül 2015. január 30-án megjelent a bankfiókokban, ahol mindkét általa korábban Budapesten nyitott számlát megszüntette, amelyről a terhelt tudomást szerzett, ezért 2015. február 1-jén 17.45 órakor felhívta a sértettet, és megfenyegette őt, hogy „fizessen neki 170.000 Ft-ot 2015. február 3-án 16.00 óráig, mert ha nem, akkor jönnek az ukránok és visznek mindent, ami mozdítható.” A terhelt a 170.000 Ft-ot lényegében bánatpénzként kérte, az rá illetve általa is tudottan bárki másra nézve is jogtalan haszon lett volna, ugyanis a sértettnek sem vele, sem senki mással szemben semmilyen jogcímen tartozása, egyéb kötelezettsége nem állt fenn, ennek ellenére fenyegette meg még ugyanezen a napon többször is a sértettet arra az esetre, ha nem fizeti ki neki az összeget.

A terhelt ekkor már azt is állította, hogy „az ukránok szétbombázzák a házat, ha nem adja oda a pénzt”, illetve „tönkreteszi a családját”, egyúttal a korábbiakat módosítva 2015. február 2-án 18.00 óráig adott határidőt a sértettnek, hogy összeszedje a pénzt.

A sértett, aki tudomással bírt arról, hogy a terhelt már korábban volt börtönben, a terhelt fenyegetésétől annyira megrémült, hogy a saját és a vele együtt élő családja védelme érdekében a rendőrséghez fordult segítségért és 2015. február 2-án 08.51 órakor a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon feljelentést tett ellene. Ezt követően a rendőrség munkatársaival egyeztetve beleegyezett, hogy a terhelt követelését színlelt módon teljesítse, ezért felhívta a terheltet, s közölte vele, hogy 120.000 Ft-ot sikerült összeszednie, amelyet az otthonában átvehet.Ezt követően a sértett több rendőr kíséretében 2015. február 2-án 14.15 órakor a nagykanizsai lakóházába ment, ahol a sértett 7.000 Ft-ot, valamint több, bankjegy méretűre vágott papírlapot helyezett el egy borítékban, ezt kívánta a terheltnek átadni.

A rendőrök a bankjegyek sorszámát előre felírták, majd a terheltre várakozva a lakóház különböző helyiségeiben elbújtak. Míg a rendőrök a terheltre vártak, a sértettet a terhelt illetve annak fia is többször felhívta telefonon. A fiú, aki a terhelt üzleti ügyeivel nem volt tisztában, a sértett védelmében tolmácsolta a sértett felé az apjától hallottakat. Ennek során közölte a terhelt fenyegetéseinek hatása alatt álló, és mindvégig zokogó sértettel, hogy „hozza ki a kulcsait és a pénzt…nem kell félni… tegye egy zacskóba, ami kell és adja át a részére… nem lesz baj…vége lesz ….ők (az ukránokra utalva) felnyitják a kaput, agyon lövik a kutyát, szét lövik a házat, bemennek és mindenkit kinyírnak…ha most nem teszed meg, meg fogtok halni, ha nem haltok meg, akkor kórházba kerültök…jobb lesz, ha odamennek, sehol sem vagy biztonságban.”

A terhelt pedig megismételte, hogy „ha nem adja át a 170.000 Ft-ot, az ukránok szétbombázzák a házat”. A terhelt ugyan korábban beleegyezett, hogy a sértett lakásán legyen a találkozó, oda azonban még sem kívánt személyesen elmenni, ezért 2015. február 2-án 16.00 óra körüli időben felhívta egy ismerősét, hogy hozza el, az iratokat, de nem járt az ismerőse sikerrel. A terhelt ekkor hangosan és indulatosan közölte a sértettel, hogy „hozd ki nekem a papírokat…nem megyek be, ki sem megyek a kocsiból, ne szórakozz velem, le fognak vágni téged is meg engem is”, majd miután a sértett ettől továbbra is elzárkózott azt, hogy „akkor add oda a Daninak…add oda a papírokat, kipótolom, ha lesz pénzem…a Dani megy a papírokért, meg a pénzért, add oda neki”.

A terhelt ezután visszaküldte az ismerősét a sértetthez, aki ekkor a számlamegszüntetési iratokat átadta, aki azokat továbbította a terheltnek. Miután szembesült vele, hogy a sértett kizárólag az iratokat küldte ki neki, a pénzt viszont nem, kiabálni kezdett az ismerősével, és számon kérte, hogy hol a pénz, jelezte felé, hogy „kérje el, mert ha a sértett nem adja oda a pénzt, akkor rajta a családján lesz behajtva, s ha nem tudnak fizetni, jönnek az Ukránok és eltüntetik őket.” Az ismerős a hallottaktól annyira megijedt, hogy nem mert ellenkezni, amikor a terhelt ismét visszaküldte őt a sértetthez, akit egyébként a terhelt még ekkor is megfenyegetett telefonon, ismételten közölve vele, hogy „a pénz kell neki, a 170.000 Ft”.

Az ismerős eközben visszatért a sértett házába, ahol miközben a kiborult sértettet nyugtatni próbálta, tőle átvette az előre elkészített, 7.000 Ft-ot tartalmazó borítékot. Már indulni készült a lakóházból, amikor a sértett a megbeszéltek szerint a pénz átadását jelezte a rendőröknek, akik a rejtekhelyről elő jőve az ismerőst elfogták, majd tőle a pénzt lefoglalták és a sértettnek visszaadták. Ezzel egyidőben a ház előtt várakozó terheltet a rendőrök szintén feltartóztatták.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Pincéket tört fel Kanizsa környékén

A vádirat szerint K. J. rossz anyagi helyzete miatt 2018 júniusában Nagykanizsa melletti hegyi ingatlanokat tört fel és rabolt ki.
Megélhetéséhez az így szerzett ingóságok eladásával akart bevételt szerezni.

A vádirat 19 esetet rögzít, amikor a vádlott többek között bútorokat, elektronikai eszközöket, fűnyírókat, fűkaszákat tulajdonított el.
A férfi 7 alkalommal nem lopott el semmit, ám az ingatlanokba megpróbált bejutni, így rongálási kár ezekben az esetekben is keletkezett.
A vádlott a lopásokkal a 19 sértettnek több mint 2 millió forint kárt okozott, amelyből közel 500.000,- Ft térült meg. Ezen felül az okozott rongálási kár több mint 400.000,- Ft.
K. J. szerdán áll bíróság elé Nagykanizsán – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Berúgott, meglopták Kanizsán

Egy – már büntetett- 24 éves nagykanizsai férfi tavaly augusztus 14-én 22.30 óra körül a nagykanizsai autóbuszpályaudvar váróterme melletti presszóban együtt italozott egy ismerős férfivel.
Az italozás során ivócimborája magatehetetlen állapotra leittasodott.

(A nagykanizsai autóbuszpályaudvar)

A sértett ezen állapotát kihasználva a nadrágjának jobb hátsó farzsebéből eltulajdonította pénztárcáját az abban lévő személyi igazolványával, lakcímkártyájával, és bankkártyájával, valamint 85.000 Ft készpénzzel együtt.
A sértett állapota miatt a pénz elvételére sem reagált, ezért őt terhelt a szórakozóhelyről kihúzta és egy kinti padra fektette.
A sértett pénztárcáját, személyi igazolványát, lakcímkártyáját és bankkártyáját a Nagykanizsa, Múzeum téren található szelektív szemétgyűjtő kukába dobta.
A bűncselekménnyel okozott 85.000 Ft kár megtérült, s terhelt vallomása alapján megkerült a szemétbe kidobott iratokkal teli pénztárca is.
A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat – értesült honlapunk hétfőn dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség főügyészségi ügyészétől, sajtószóvivőjétől.

Kirabolta a nagykanizsai dohányboltot, bíróság elé áll

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a nagybakónaki 19 éves O.T.  2018 tavaszán este egy gázriasztópisztollyal, fejét maszkkal eltakarva bement egy nagykanizsai dohányüzletbe és lelövéssel fenyegetve az eladót a bevétel átadására szólította fel, aki 514.155.-Ft-ot adott át a vádlott részére.
A rablónak január 28-án lesz a másodfokú tárgyalása a Zalaegerszegi Törvényszéken, ahol Dr. Magyar Károly tanácselnök előtt kell számot adnia tettéért.

Előzmények: ITT.

17 éves fiú támadta meg nevelőjét Nagykanizsán

A fiú a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat egy nagykanizsai lakásotthonának lakója, nevelésbe vett személy.
2018. augusztus 24. napján a délutáni órákban a nevelőjétől zsebpénz előleget kért, aki a kérést megtagadta.
A fiú az elutasítás miatt, és hogy a nevelőit provokálja, a nála lévő hordozható hangszórót hangosan hallgatta az intézmény nappalijában.Az egyik gyermekfelügyelő többször felszólította a hangszóró lehalkítására, aki ennek nem tett eleget.
Erre a készüléket elvette és azt a nevelői irodába vitte, melynek ajtaját a távozó nevelő bezárta.
A fiú ettől dührohamot kapott, melynek keretében ököllel beleütött a nappaliban található szekrénysorba, továbbá belerúgott az étkezőben egy székbe, ami attól összetört.

Ezután a nevelői iroda felé indult, hogy annak ajtaját betörje és a hangszórót visszaszerezze. A nevelő miután a fiú egyszer már belerúgott a helyiség ajtajába, az ajtó elé állva megpróbálta megakadályozni, hogy oda az őt trágár tartalmú kifejezésekkel illető fiú bejusson. Ekkor a fiú megragadta a sértettet mindkét felkarjánál fogva és folyamatosan rángatta, illetve mellkasával a sértett felsőtestét tolta azért, hogy őt az egyensúlyából kimozdítva a helyiségbe bejusson, sikertelenül.

A dulakodásnak az vetett véget, hogy a sértett egy munkatársa telefonon kihívta a rendőröket. A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.
A fiú erőszakos magatartásával a sértettet munkaidőben, a tanintézmény nevelő munkakörű dolgozójaként a fiatalkorú közvetlen gondozása során, illetve emiatt bántalmazta. A nevelő közfeladatot ellátó személynek minősül.
A 17 éves fiú ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt emelt vádat – tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Késelés a nagykanizsai buszpályaudvaron

Egy 38 éves muraszemenyei férfi tavaly augusztus 6-án 11.30 óra körül a Nagykanizsa Báthory utca 2. szám alatti buszpályaudvaron tartózkodott élettársával együtt. Mindketten a 4. számú kocsiállásban várakoztak, mivel az innen 11.40 órakor Lentibe tartó járattal kívántak muraszemenyei közös otthonukba hazautazni.
Várakozás közben felfigyelt rájuk a közelben tartózkodó sértett is, aki korábban a nő élettársa volt.

(A nagykanizsai autóbusz-pályaudvar)

Mivel a régi élettárs úgy érezte, hogy korábbi kapcsolatukat még nem zárták le megfelelően, az ekkor már a bennálló buszra felszállni készülő nőhöz lépett, majd kérlelni kezdte őt, hogy a történteket beszéljék meg.
A nő ettől elzárkózott, helyette a jelenlegi élettársával együtt felszállt a buszra, és ott helyet foglaltak. A sértett kezdetben ebbe beletörődött, néhány pillanat múlva azonban meggondolta magát, elhatározta, hogy ő is felszáll a buszra, ezért a buszhoz ment, s egyik lábával a jármű legalsó lépcsőfokára fellépett.

Ezt észlelte a nő, ezért felállt a helyéről és a busz ajtajához ment. Itt a nő annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy a sértett is felszálljon a buszra, elé állt, a tenyerét a sértett mellkasára helyezte, majd emelkedett hangon megkérte őt, hogy ne szálljon fel, amelynek a sértett nem kívánt eleget tenni, ezért kisebb lökdösődés alakult ki közöttük.
Mivel ennek során a nő egyre hangosabban kiabált, a történtekre az élettársa is felfigyelt, ezért felállt a helyéről, majd a busz lépcsőjéhez ment, amelyen még ekkor is egymást löködték a nő és a sértett férfi.

A jelenlegi élettárs éppen akkor ért oda, amikor a sértett elvesztette az egyensúlyát, ezért az élettárs karját megragadta és a ruházatába kapaszkodott.
A férfi emiatt ingerültté vált, és egy ízben ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütés következtében a busz mellett lévő peronra zuhant, miközben magával rántotta a másik férfit is. Ezt követően a sértettet a földre szorította, előbb ököllel ütni kezdte, majd miután felállt, a még mindig földön fekvő sértettet több alkalommal megrúgta, a rúgások a sértett bal oldalát találták el.

Az élettárs ezután a sértettet a lábánál megragadta, majd kissé ily módon megemelve őt, ismét a földhöz vágta, ahol újból rugdosni kezdte. A nő mindvégig igyekezett szétválasztani feleket, és az élettársát elhúzta a sértettől. A két szemöldöke között ekkor már vérző sértett csak ezután tudott felkelni a földről, majd ismét a nő felé indult, amely miatt az élettársa az addig zsebében tartott 6 cm pengehosszúságú zsebkését elővette, majd azt a jobb kezében marokra fogva, hadonászni kezdett.

A késsel legkevesebb 2 alkalommal a puszta kézzel feléjük haladó sértett feje irányába szúrt. A sértett eközben a kezével védte magát, amely során a férfi a zsebkéssel a sértett bal hüvelykujját is megvágta, a támadással csak ezt követően hagyott fel. A férfi erőszakos magatartását egy nagy forgalmú buszpályaudvaron, a déli órákban, több más utas jelenlétében fejtette ki.

Az elkövetés helyére, idejére, az elkövetés eszközére, a támadás gátlástalanságára és kitartó voltára is figyelemmel a magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A történtek miatt a busz nem indulhatott el, a már buszon lévő utasokat leszállították, és a tömegközlekedési vállalat is rendőri intézkedést kért.
Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat – értesült honlapunk kedden dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Idős nőket támadott meg Kanizsán, most felel tetteiért

A vád szerint a vádlott (H. Dávid) 2018 márciusában elhatározta, hogy idősebb, fizikai ellenállásra kevésbé képes nőktől lopja el kézitáskáikat. A Zalaegerszegi Törvényszék és a Zala Megyei Főügyészség vádiratai a következő eseteket rögzíti:

2018. március 19-én Nagykanizsán a vádlott a Nagykanizsa, Attila u. 2. szám alatti Péterfy Általános Iskola és a Platán sor 5. szám alatti Dr. Mező Ferenc Gimnázium között elhelyezkedő sportpálya melletti járdaszakaszon egy 64 éves nő táskáját próbálta meg ellopni egy erőteljes rántással. Miután ez nem vezetett eredményre, elkezdte rángatni a táskát. Mivel így sem járt sikerrel a sértettet a földre lökte, megütötte és megrugdosta. Az így megszerzett táskával a férfi elfutott, 45.000,- Ft kárt okozva ezzel a sértettnek.H. Dávid 2018. március 23-án hasonló módon próbált meg eltulajdonítani egy női táskát a Nagykanizsa, Petőfi u. 5. szám alatti Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. (volt leánykollégium) épülete közelében egy 64 éves nagykanizsai nőtől. A férfi megpróbálta kitépni a táskát a nő kezéből úgy, hogy egyúttal a sértettet a földre taszította, aki emiatt elvesztette az eszméletét. Eközben a vádlott a készpénzét elvette, a táskát pedig kidobta egy kukába. A sértett 8 napontúl gyógyuló, közvetlen életveszélyt eredményező sérüléseket szenvedett el. A 17.000 forintos kárából 15.000,- Ft megtérült.

Tavaly március 26-án a Hevesi úti ABC áruház mögött egy, a Rózsa utca irányába haladó nőre támadt. Az 56 éves sértett válláról hátulról próbálta meg letépni a táskát. A nő azonban segítségért kiabált, mire a férfi futva elmenekült.

A férfi 2018. március 27-én 12,30 óra körül Nagykanizsán, a Hevesi Sándor úton a Kodály Zoltán u. 2. számú ház közelében, a járdán hátulról futva megközelítette a bevásárlásból lakására tartó időskorú 74 éves nőt, s mellé érve hirtelen kitépte kezéből a bevásárló táskát, mellyel elfutott.
A táskában volt a sértett pénztárcája, 25.000 Ft készpénz, 2 db 1.000 Ft értékű Erzsébet utalvány, pontgyűjtő kártyák, egy Samsung Galaxy mobiltelefon SIM kártyával és különböző élelmiszerek.
A táska tartalmát a későbbiek során átvizsgálta, abból kivette a készpénzt és a telefont, mely utóbbit elajándékozott, a táskát annak további tartalmával eldobta. A bűncselekménnyel okozott 73.973 Ft kár nem térült meg.

H. Dávid január 23-án áll a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette bírósága (tanácsa) elé. Ekkor az elsőfokú nyilvános előkészítő ülésen a vádlott kihallgatására kerül sor.

A 26 éves, büntetett előéletű H. Dávidot tavaly áprilisban kapták el a kanizsai zsaruk. Kihallgatása során több, általa elkövetett bűncselekményt beismert, így került az ügye a Zala Megyei Főügyészségre, majd a Zalaegerszegi Törvényszékre.

Megharapta a nő fülét, majd lefejelte a galamboki férfi

Egy galamboki 26 éves férfi még tavaly június 22-én este falubeli nőismerősétől kölcsön kért egy villamos elosztót, majd azzal elment a közelben lakó testvéréhez, ahol erősen leittasodott.
Hajnalban indult haza, de végül is nőismerősénél kötött ki.

Leült az ágyra, de ismerőse látva, hogy a férfi mennyire ittas, haza akarta küldeni.
Ekkor a férfi felállt, átölelte a nőt, és megharapta annak jobb fülét.
Erre a nő ismételten távozásra szólította fel a férfit, aki lefejelte a nőt, aki 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett.
A sérülés tényleges gyógytartama 28 nap volt.
A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Késsel sebezte meg a hajléktalant a kanizsai rabló

A 29 éves, Nagykanizsán élő, többszörösen büntetett előéletű hajléktalan férfi augusztus 9-én 21.30 és 22.00 óra közötti időben egy nagykanizsai parkban rendszeresen éjszakázó szintén hajléktalan sértettet, hogy tőle szeszesital vásárlása céljából pénzt szerezzen.
A sértett éppen a padon feküdt és aludni próbált, amikor a terhelt oda lépett hozzá és megkérdezte, hogy nem tudná-e 200 Ft-tal kisegíteni, mire a sértett közölte, hogy nincs pénze, még nem kapott nyugdíjat, így segíteni nem tud.

(Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A férfi ettől ingerült állapotba került és ököllel ütni kezdte a sértett fejét, majd a zsebéből elővett egy 9 cm pengehosszúságú részben recés élű, összecsukható kést, és továbbra is pénzt követelve bökdösni kezdte a sértettet, majd a hátán mindkét oldali lapocka tájékon hat alkalommal, míg egy ízben a jobb oldali felkarján is megszúrta.
Ezután rángatni kezdte a sértettet, hogy hozzáférjen a rácsatolt övtáskájához, majd miután azt megszerezte, pénz után kutatva annak tartalmát kiszórta.
A táskában azonban nem volt készpénz, ezért a terhelt a sértett által ekkor viselt kabátok zsebeit kezdte el átkutatni, azokat kiforgatta, míg végül a legalsó kabát jobb külső zsebében 2 db Fecske szivarka dobozt talált, az egyik bontatlan volt, míg a másikban egy szál cigaretta valamint a sértett 115 Ft-ja volt.

A férfi csak ezt követően hagyott fel a sértett bántalmazásával, majd a bontatlan 470 Ft értékű Fecske cigarettát, illetve a bontott dobozban lévő készpénzt az egy szál cigarettával együtt magához vette és a helyszínről távozott.
A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos szúrva-metszett sebzéseket szenvedett el, mely sérülések összességükben 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülésnek minősülnek.
A férfi letartóztatásban van, ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség – értesült honlapunk dr. Jánky Judittól a Zala Megyei Főügyészség ügyészétől, helyettes szóvivőtől.

1 2 3 19