Zalaegerszeg és Nagykanizsa 1,3 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól

A fejlesztési és a működési kiadások biztosítására Zalaegerszeg 800 millió forint, Nagykanizsa pedig 500 millió forint támogatást kapott a kormánytól, a következő években pedig mintegy 400 millió forint támogatásban részesül Lenti önkormányzata – jelentette be Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.
Hozzátette: a kiegészítő támogatást a gazdasági növekedés 3,3-3,4 százalékos növekedése tette lehetővé. Emlékeztetett arra is, hogy a zalai megyeszékhely az elmúlt évek rentábilis gazdálkodásának köszönhetően 2012-ben 800 millió forint, 2013-ban pedig 1,3 milliárd forint támogatásban részesült.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte: a kormány nagyra értékeli, hogy Zalaegerszeg mindig is jól gazdálkodott, a városnak soha nem volt működési hitele és az elmúlt évben sem került sor adósságkonszolidációra. A kormányzat segíti Zalaegerszeg helyzetének stabilitását, de „nem lehet örökké attól függeni”, hogy mikor és mekkora támogatást tudnak biztosítani, ezért hosszútávon kell stabilizálni a város költségvetését. Azt is el kell érni, hogy gazdaságfejlesztéssel és a bevételek növelésével a zalai megyeszékhely saját lábra álljon – hangsúlyozta Balaicz Zoltán.

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere (Fidesz-KDNP) a MTI kérdésére elmondta: a kormányzattól kapott 500 millió forint támogatás nagyban segíti az önkormányzati feladatok, a működési költségek biztonságos finanszírozását, a támogatás egy részét pedig fejlesztésekre fordítják.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?