Tánccal, sikerekkel teli hétvége az Eraklinnál

nagykanizsa-eraklin-tancklub

(Képünkön: Isis Open Szombathely, Birkás Mihály – Darabos Anna  a dobogó legfelső fokán, a harmadik helyen: Lekszikov András Zsigmond – Gyergyói Anna. -Junior I standard haladó kategória -)

Alig értek véget a múlt hétvégi nagy versenyek utómunkálatai az Eraklin Táncklubban, az eraklinosok ezen a hétvégén sem unatkoztak. A hétvége számos rendezvényt, versenyt, fellépést tartogatott a számukra, melyeken egytől-egyig már az Eraklintól jól megszokott módon példásan helytálltak.

Péntek este a HSMK-ban megrendezett Zalai Príma Díjak átadó ünnepségén táncoltak az eraklinosok, szombaton pedig Szombathelyen, a tánc fellegvárában, az Isis Openen mérettettek meg a táncosok. A délelőtt folyamán a szabadidős verseny valóságos éremesőt hozott az eraklinosoknak.

Birkás Mihály –Darabos Anna páros ugyanebben a kategóriában a latin táncok versenyén a második helyezést érte el, standard táncok kategóriájában pedig a dobogó legfelső fokára állhatott, aranyérmet szerezve így a táncklubnak.

Lekszikov András Zsigmond és partnernője Gyergyói Anna Junior haladó standard, valamint junior latin haladó kategóriában is a harmadik helyen végeztek, így két bronzéremmel térhettek haza a versenyről.

Balassa Balázs – Bécs Fanni még épp csak versenyzői karrierjük elején álló párosok a harmadik versenyük alkalmával ismét éremmel térhetett haza, méghozzá a Junior kezdő latin kategória harmadik helyezettjeként.

Takács Gergő – Bodó Kata az Eraklin Táncklub fonyódi csoportjának oszlopos tagjai a Junior kezdő latin kategória győzteseiként tértek haza Szombathelyről.

A délutáni klubközi pontszerző versenyen már az osztályos versenyzők mérhették össze tudásukat. Az eraklinos versenyzők itt is nagyon szép döntős eredményekkel büszkélkedhetnek.

Horváth Gergő – Szabó Flóra Gyerek II D standard és latin kategóriában is a döntős 5. helyezés térték el.

Müller Balázs – Jáger Laura páros Junior I kategóriában standardból a döntő 6. helyéig táncolta magát, latinból pedig az 5. helyezést érte el.

Benkő Dániel – Bognár Alexandra Junior I D latin kategóriában 6 párost maga mögött hagyva a 4. helyezést érte el, éppen lecsúszva a dobogóról. Egy korosztállyal feljebb is gyönyörű eredményt értek el a nagyobbak között, 10 páros közül az 5. helyezést érték el.

Buda Levente – Berner Léna a délután legeredményesebb eraklinos versenyzői, ugyanis három bronzéremmel tértek haza a szombathelyi versenyről. Saját korosztályukban Junior II E standard és latin kategóriában is a harmadik helyen végeztek, valamint egy korosztállyal feljebb standardból a 4. helyet, latinból pedig a harmadik helyezést értéke el.

Gratulálunk a versenyzőknek! 🙂

A szombati nap folyamán az eraklinosok még másik két helyen is helyt álltak, ugyanis már-már hagyományszerűen idén is fellépői voltak a VI. Tortafesztiválnak a Kanizsa Centrumban, fellépésük szokás szerint rengeteg nézőt vonzott a bevásárló centrumba.

Az est folyamán még egy alapítványi bálon is felléptek, ebben az időszakban, valamint a báli időszakban számos meghívást kapnak a helyi és környékbeli iskolák, egyesületek, intézmények báljaira. Előadásuk, az elegáns báli táncaik garantáltan színvonalas produkció minden bál megnyitásához.

Az egyesület fonyódi működése révén aktív szereplője a fonyódi városi rendezvényeinek is, többek között az Adventi Forgatag rendezvénysorozatának is. Az első adventi gyertyagyújtáskor az eraklinos táncosok is ott voltak Fonyód város dísz terén.

Az eraklinosok az év végégig nem pihennek. A következő hétvégéken több versenyre is készülnek, az évet pedig Advent 4. vasárnapján megtartott Karácsonyi műsorukkal zárják majd. A versenyzőket, táncosokat Lekszikov Csaba és Balassa Júlia edzők készítik fel.