Talajmenti fagy várható

Észak- és Nyugat-Európa legnagyobb részén továbbra is több fokkal hidegebb van az ilyenkor megszokottnál. Németország északkeleti felén és Lengyelországban helyenként a 10 fokot sem éri el a csúcsérték, a balti államokban, Oroszország északi területein, valamint a Skandináv-félsziget nagy részén pedig az 5 fok körüli, vagy az alatti maximum-hőmérséklet a jellemző.
A Brit-szigetek térségében elhelyezkedő anticiklon keleti peremén áramló sarkvidéki eredetű hideg levegő a Kárpát-medencét is elérte, a hidegfront környezetében kedden hajnalban és délelőtt több helyen az eső is esett. Szerdán ez a hidegfront keletre helyeződik, és a medencében megszűnik a hideg levegő utánpótlása, napközben már melegedés kezdődik.

Szerdán a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, a legtöbb napsütés a déli országrészben várható, csapadék nem valószínű.
Az erős, olykor viharos északi, északnyugati szél éjszakára mérséklődik, és szerdán már csak északon, északnyugaton élénkül meg helyenként a déli, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható.
Az Alföld nyugati felén lesz enyhébb az éjszaka, fagypont alá pedig az Északi-középhegység völgyeiben, helyenként a Nyírségben, illetve a Dunántúl nyugati felén hűlhet a levegő.
Talajmenti fagyra többfelé számítani kell.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 11 és 17 fok között alakul. MTI
Az időjósok szerint a szerdára virradó hajnalon helyenként 2 méteres magasságban is várható fagy.