Stabil, kiegyensúlyozott Kanizsa költségvetése

Stabil, kiegyensúlyozott a költségvetése idén Nagykanizsának, ahol a korábbiakat jelentősen meghaladó bevétel több mint fele fejlesztéseket szolgál – közölte keddi sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) a közgyűlés által 2017-re elfogadott költségvetésről elmondta: az elmúlt években jellemző 10-11 milliárd forint körüli főösszeg az idén 17,2 milliárdra emelkedett, köszönhetően a területi operatív program és a Modern városok program már elkönyvelt fejlesztési forrásainak. Míg a korábbi években a város teljes költségvetésének 80 százaléka a működést szolgálta és 20 százalék jutott a fejlesztésekre, addig idén a bevételek több mint felét fordíthatják fejlesztésekre.


Megfelelő forrás áll a város rendelkezésére gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre, sportra, kulturális célokra és a szociális ágazat működtetésére is – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy adóemelésről sem kellett dönteni.

A jelentősebb tételek között említette, hogy a mintegy 17,2 milliárd forintból csaknem kétmilliárdot fordítanak utak, járdák, hidak rendbetételére, mintegy 757 milliót pedig városüzemeltetési feladatokra.
Dénes Sándor a legfontosabb feladatnak az iparterület bővítését nevezte, ehhez a területi operatív programból 2,7 milliárd forintot, a Modern városok programjából pedig 2,9 milliárd forintot fordítanak, hogy újabb munkahelyeket teremtve további befektetők telepedhessenek meg Nagykanizsán. MTI