Parkolónak kinéző tárgyak Kanizsán

A legutóbbi – március 30-i – kanizsai közgyűlésen szó volt Nagykanizsa bűnügyi, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetéről is. A napirend kapcsán szót kért dr. Molnár József rendőr ezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője.
Mint szavaiból kiderült, két „parkolónak kinéző tárgy” van a városban, ugyanis sem a Délzalánál, sem pedig a Vásárcsarnoknál lévő parkolók nincsenek parkolóként bejegyezve.

Mint mondta:

„Két nagy parkolásra szolgáló terület van a városban, amelyet a város egyiket fizetőparkolóként üzemelteti a másikat viszont nem, de mind a kettő parkolónak kinéző tárgy. Tehát az oda beparkoló ember az azt gondolja, hogy ő most egy parkolóba állt be és ugye a parkolóra az a jellemző, hogy oda vonatkoznak a KRESZ szabályai, hiszen amelyik parkoló parkolóként be van jegyezve ott ugye a KRESZ szabályai szerint el lehet követni különböző szabálysértéseket.
Itt gondolok a koccanásokra.
A Délzalánál lévő fizetőparkoló, illetve Vásárcsarnok parkolója viszont még mindig nincs parkolóként bejegyezve és ezáltal, hogyha ott történik koccanás, akkor a rendőrség nem tud jogszabálysértést megállapítani és biztosítási ügyintézés során így a másik fél egyszerűen nem vállalja a felelősséget és itt több százezer forintos károk keletkeznek úgy, hogy nem tudja érvényesíteni.
Hiába tudja azt, hogy ki az okozó, mivel hatósági felelősségmegállapítás nincs, a biztosító nem áll vele szóba, a pereskedés pedig három-négy évig tart.
Én azt gondolom, hogy nem olyan jelentős összeg szerintem ennek a meglépése annak érdekében, hogy e tekintetben is nagyobb biztonsággal éljünk.”

(Forrás: Részlet a közgyűlés szó szerinti jegyzőkönyvéből)

A szó szerinti jegyzőkönyv ITT TALÁLHATÓ.