Nagykanizsa rendőrkapitánya: támadóbb jellegű fellépés az ittas vezetőkkel szemben

nagykanizsa dr. molnár józsef rendőrkapitány

Nemrég értékelték a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkáját. Támadóbb jellegű fellépés várható az ittasan közlekedőkkel szemben – ígéri a rendőrkapitány.
Egy kis statisztika.
A közlekedési helyzetben azt a célt tűzték ki a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon, hogy jelentős javulást érjenek el 2015-ben. Ez olyan nagyon jelentősen nem sikerült, hiszen 128 helyett 123 sérüléses baleset következett be a kapitányság területén – mondta dr. Molnár József ezredes, kapitányságvezető.
Annyiban van javulás, hogy a súlyos balesetek tekintetében egy jelentősebb csökkenés (48-ről 40-re) tapasztalható. A halálos balesetek száma 4-ről 6-ra emelkedett – fogalmazott a rendőrségi főtanácsos. Egyébként a már említett balesetszám 10 évvel ezelőtt több mint a duplája volt, ami nagy eredmény.
Közlekedés területén még nem volt túl nagy siker az ittas vezetők arányával a sérüléses baleseteken belül. Jóval több ittasan közlekedő ellen indult szabálysértési és büntető eljárás, viszont a sérüléses balesetek aránya itt még így is magasabb mint a megyei és az országos átlag.
Ennek érdekében már a tavalyi év végén átgondolták a stratégiájukat és az idei év elejétől már egy sokkal „támadóbb jellegű” fellépést szeretnének elérni az ittas vezetőkkel szemben – nyilatkozta dr. Molnár József.

(Via: Riasztás)

Vélemény, hozzászólás?