Megszűnt a Helikon Rádió sugárzása Nagykanizsa körzetében

A Zala megyei kereskedelmi adó frekvenciájára még 2016-ban írt ki pályázatot a Médiatanács, amin a Helikon mellett a dtm Media Hungary Kft. is indult.
Mivel a testület csak a dtm pályázatát vette nyilvántartásba, a Helikon Rádió a bírósághoz fordult, azonban a Kúria helyt adott a Médiatanács döntésének.

 

(Fotó: Facebook)

A pályázatot végül a dtm Media Hungary Kft. nyerte, akik a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva terveznek műsort szolgáltatni.
A céggel időközben szerződést kötött az NMHH, ezért a Helikon Rádió legutóbbi, ideiglenes hatósági szerződésre vonatkozó kérelmét már elutasították.
(Forrás: radiosite.hu)

A Helikon Rádió ügyeivel mi is többször foglalkoztunk, erről néhány cikkünk itt található.

Volt amikor megbírságolták a Helikont, kekkertámadás is érte, de bíztak a jövőben.

Amikor Halász Gábort, a Helikon ügyvezető igazgatóját még korábban telefonon felhívtuk, akkor csak annyit mondott, nem nyilatkozik arról, hogy meddig szólhat még a rádió Kanizsán és környékén, a döntésre vártak.

Úgy néz ki, a Helikon Rádió alulmaradt a nagykanizsai rádiós frekvenciáért a Médiatanács és az Andy Vajnához közeli cégekkel folytatott háborúban.

Az üggyel kapcsolatban a keszthelyi központú Helikon hétfőn estig közleményt nem adott ki és nagy valószínűséggel nem is fog, hiszen a döntés szinte előre borítékolható volt.

Ennyi volt a Helikonnak Nagykanizsán és környékén…